Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
DForssi # Posted on 18.4.2011 at 19.11
Profiilikuva käyttäjästä DForssi

Piraattipuolueen ongelma minun ja monien ystävieni mielestä on juurikin se, että puolue ei ole profiloitunut selkeästi mihinkään suuntaan, enkä tarkoita tässä yhteydessä pelkästään oikeistoa tai vasemmistoa. Arvoliberalismi on ajatuksena minunkin mielestäni hieno, mutta ilman konkreettisia linjauksia esimerkiksi juurikin nyt esillä olevista talousasioista tai yhteiskunnallisista rakennemuutoksista ei minunkaan ole mahdollista äänestää puoluettanne. Yritän tässä viestissä hieman avata niitä asioita, jotka minua ja todennäköisesti monia nuoria ja korkeasti koulutettuja ihmisiä arveluttavat.

Aloitan omasta itsestäni. Profiloin itseni olemassa olevalla puoluekentällä kokoomuslaiseksi, koska se ajaa yleisesti eniten juuri minun etujani. Todellisuudessa mielipiteeni asettuvat erittäin liberaaleista ja ihmisoikeuksien mukaisista (mm. homokysymys, uskonnollisen paineen poistaminen yhteiskunnasta, avoimen tietoyhteiskunnan kehitys, vapaa (mutta pakollinen) kielivalinta peruskoulussa ja lukiossa opiskeleville) jokseenkin konservatiivisiin ajatuksiin (mm. humanitäärinen maahanmuutto ja turvapaikkaturismi, rikosoikeudellisen vastuun ja rangaistusten koventaminen henkeen ja terveyteen kohdistuvissa rikoksissa) sekä talouspoliittisesti olen oikeistolainen, mutta työ-, sosiaali- ja terveyspolitiikassa kallellaan vasemmistolaisiin ratkaisuihin. Tämän vuoksi en itse pystyisi naama pokerilla edustamaan minkään puolueen puoluekurin vaatimuksia, vaan oikea puolueeni olisi Piraattipuolue. Miksi sitten äänestin kokoomusta? Yksinkertaisesti siksi, että puolueenne ei itsessään aja muita asioita kuin itsellenikin tärkeätä sananvapautta ja vapaata tiedonvälitystä. Jos olisin äänestänyt täällä uudellamaalla piraattiehdokasta, en olisi saanut muita takeita äänelleni kuin sen, mitä ehdokas itse sanoo. Sitoutumattomalla ehdokkalla tämä olisi tavoiteltava asia, puoluekentällä tämä on hämäävä tekijä, joka luo omalta osaltaan epävarmuutta puolueen poliittista toimintaa kohtaan. Yksinkertaisesti itse haluaisin äänelleni jonkinlaisen takuun siitä, että puolue ajaa minunkin asiaani. Tällainen takuu ei välttämättä tarkoita profiloitumista oikealle tai vasemmalle, vaan yksinkertaisesti sitä, että jonkinlainen puoluekuri on olemassa ja jonkinlaista jatkuvuutta on odotettavissa.

Piraattipuolueelle olisi nyt todella tilausta, mutta edustamanne arvot ovat hyvin suuripiirteisiä ja ns. omatuntokysymysten sysääminen täysin ehdokkaille itselleen ilman puolueen pienintäkään ohjausta varmasti karkottaa potentiaalisia äänestäjiä. Nyt kun vihreät ovat jo pitkään olleet puolue, joka ajaa vain pienen eturyhmän etuja, olisi mukavaa saada liberaali puolue, jonka mielestä kaikkien etuja pitää ajaa. Jos tietäisin paremmin mitä piraattipuolue edustaa, olisin valmis äänestämään ja tiedän, että moni muukin itseään liberaalina pitävä niin tekisi. Perustelunne sille, että puolue ei halua profiloitua poliittiselle kartalle on toki hyvä, mutta kolikolla on aina kääntöpuoli ja tarkempi profiloituminen voisi tietää jopa merkittävästi lisää ääniä erityisesti nuorilta äänestäjiltä.

Omat toiveeni piraattipuolueen tulevaisuuden suhteen:

1. Puolue profiloituu ihmisten puolueeksi ja sanoutuu vielä vahvemmin pääpiirteissään irti olemassa olevasta poliittisesta jaottelusta. Tasa-arvon, sananvapauden ja yleisesti liberaalien arvojen korostaminen kaikessa toiminnassa.

2. Puolue valitsee politiikan sektoreilta konsensuksella muutamia arvoja ja tavoitteita, joihin puolueen ehdokkaat ja jäsenet sitoutuvat. Tämä helpottaa potentiaalisten äänestäjien tarttumista asioihin ja mielipiteisiin.

3. Puolue linjaa selkeästi, että ajettujen tavoitteiden ohella muut asiat ovat ehdokkaiden omia omatunnonkysymyksiä, eikä se velvoita ihmisiä äänestämään mielipiteensä vastaisesti. Selkeä ja korostettu EI nykyisen puoluepolitiikan äänestyspelille, puoluekurin mukaisille sopimuksille oman asian ulkopuolella ja ehdokkaan oman mielipiteen kunnioittaminen.

4. Puolue markkinoi itseään aktiivisesti ja pyrkii irtisanoutumaan nyt vallitsevasta nörttipuolueen imagosta.

Näillä pienilläkin muutoksilla puolue houkuttelisi enemmän äänestäjiä kaikista politiikan suuntauksista, kuten esimerkiksi meitä oikeistolaisempia kokkareita, jotka eivät äänestä puhtaasti liberaaleja arvoja sen takia, että puolueet ovat joko vitsi (vihreät) tai liian suurpiirteisiä, sekä todennäköisesti myös arvoliberaaleja vasemmistolaisia, vihreitä ja keskustalaisia.

Tässä on näin, potentiaalisen äänestäjän ajatuksia ja mielipiteitä, kiitos jos jaksoitte lukea!

Ystävällisin terveisin
-D