Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 20.4.2011 at 10.39
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

Ei, ei ja ei!

Pitihän se arvata, että näin tässä tulee käymään jossain vaiheessa…

Miettikääpä nyt hetkinen, että mitä varten puolue on perustettu? No siksi, että saataisiin edistettyä sitä aatetta, joka puolueohjelman taustalla on.

Mitäs sitten, jos puolue ei saa niin paljon ääniä kuin mitä olisi tarvittu siihen, että sen kautta päästäisiin tehokkaasti vaikuttamaan? Tietenkin looginen johtopäätös on se, että aletaan etsimään jotain muita vaikuttamiskeinoja. Ei se, että aletaan nuoleskelemaan äänestäjiä, jotta saataisiin tulevaisuudessa ehkä enemmän vaikutusvaltaa. Puolue ei ole mikään itsetarkoitus, vaan sen taustalla oleva aate.

Nämä vaalit menivät huonosti, koska piraattiasiat eivät olleet mediassa esillä käytännössä lainkaan. Itse kampanjoin sen takia aika vähän, koska oli jo aikoja sitten nähtävissä, että persut ja maahanmuuttoteemat tulevat jylläämään näiden vaalien mediahuomion keskiössä. Ei meillä vain ollut mitään The Pirate Bay -oikeudenkäynteihin tai -ratsioihin verrattavissa olevaa tapahtumaa antamassa buustia vaalikampanjaan, eli nyt tullut tulos oli ihan odotettavissa. Minusta olisi järkevintä keskittyä nyt mediahuomion saamiseen tai keksiä joku suunnitelma, miten sellaista saadaan sopivasti juuri ennen seuraavia vaaleja.

Puolueohjelman säätäminen äänestäjien nuoleskelemiseksi on ehkä typerintä, mitä nyt voi alkaa tekemään. Kaikki muut puolueet tekevät sitä jatkuvasti, ja sen takia niitä ei voi enää erottaa toisistaan. Ei meidän kannata lähteä samalle tielle.