Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
oakiim # Posted on 20.4.2011 at 12.07
Profiilikuva käyttäjästä oakiim

Edelliset kirjoittajat, mrzombie ja muut: isommat eduskuntapuolueet yrittävät nuoleskella koko kansaa olemalla kaikissa asioissa mahdollisimman harmaita ja ympäripyöreitä ja puhumalla lähes kaikkien kannalta hyvistä asioista kuten työllisyyden kasvattamisesta. Piraattipuoleelle sen sijaan riittäisi miellyttää sitä pientä osaa – sanotaan nyt ensialkuun max 10% esimerkiksi – joka suhtautuu jo myönteisesti piraattipuolueen alkuperäiseen agendaan, muttei ole valmis heittämään ääntään vain sen hyväksi. PP:tta äänesti nyt 0,5%, joka on aivan varmasti paljon vähemmän kuin puolueen agendaan myönteisesti suhtautuva osuus suomalaisista.

PP:n on luultavasti turha varoa joitain radikaalejakin kannanottoja esim. huumeiden ja prostituution llaillistamisesta, koska näitä vastustavat ovat enimmäkseen vanhempia ja konservatiivisia äänestäjiä, jotka eivät ole PP:n agendalle muutenkaan myönteisiä, kun taas ainakin kannabiksen laillistamista kannattavat ovat selkeästi varsin myönteisiä myös PP:n agendalle. Vähintään satunnaisesti kannabista käyttävien määrääkään ei ole syytä väheksyä, se on ihan mututuntumalla varmaan useamassa prosentissa väestöstä. Piraattipuolueen agendaa edelleen edistäisi parhaiten eduskuntaan pääsy yhdellä tai muutamalla paikalla ja se edellyttää pienen kohderyhmän miellyttämistä.

Saattaisi olla hyvä idea esimerkiksi tehdä joitain kyselyjä, joissa vaikkapa kysytään ensin kantaa piraattipuolueen pääagendoihin ja sen jälkeen kaikenlaisiin muihin tässäkin ketsjussa ilmitulleisiin asioihin. Jos sitten löytyy joku useampaa prosenttia koko kansasta edustava osajoukko, joka kannattaa PP:n pääaatetta ja tiettyjä muita samoja asioita, on noiden asioiden ottaminen puolueohjelmaan ilman muuta kannattavaa.