Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
unknown # Posted on 20.4.2011 at 14.14
Profiilikuva käyttäjästä unknown

Jeps, olen Ahto Apajalahden ja mrZombien näkemysten puolella.

Piraattipuoluehan perustuu keskeisesti siihen että:
a) se ei hae valtaa
b) puolue katoaa, kun sen tavoitteet on täytetty
c) piraattipuolueelle ei ole väliä ketkä eduskunnassa kannattavat piraattien asioita, kunhan kannattavat

Jos puolueohjelmaan lähdetään lisäämään mitään, se tuhoaa nämä keskeiset periaatteet. Äänien mahdollinen lisääntyminen ei ole mikään syy puolueohjelman muuttamiseen, koska se haiskahtaa vallan tavoittelemiselta. Mitä enemmän agendalle lisättäisiin sitä enemmän valtaa tarvittaisiin sen toteuttamiseen jne. Siitä seuraa loputon suo, ja b)-periaate katoaa näkyvistä.

Mitä nyt pitäisi tehdä:
1.) Varmistaa että kaikki ehdokkaat todella ymmärtävät mistä piraattien puolueohjelmasta ja vaaliohjelmasta on kyse. Eli mitä se sananvapaus, demokratia ja valtion avoimuus tarkoittaa piraattien kannalta. Minusta vaikutti siltä, että ainakaan muutamat ehdokkaat eivät sisäistäneet sitä, että piraattien sananvapaudessa ihmiset saavat esittää myös ikäviä mielipiteitä, sekä että ryhmiä ja uskontoja saa haukkua, mutta yksittäisiä ihmisiä ei.

2.) Kirjata vaikka sääntöihin tai jonnekin että, jos ehdokas tulee valituksi, hänen pitää ensisijaisesti ajaa piraattien tavoitteita ja sitten vasta omia. Tämä antaa äänestäjille turvaa. Nyt tuntui siltä, että osa ehdokkaista oli kyllä lukenut vaaliohjelman mutta varsinaista intoa niitten asioiden ajamiseen ei ollut. Minusta ”kyllä mä noi voin hyväksyä”-mentaliteettia ei pidä hyväksyä, vaan ehdokkaat pitää sitouttaa ajamaan näitä asioita. Moinen mentaliteetti saa puolueen tulvimaan kaikenlaisia oman asiansa toitottajia, oli se sitten julkisuuden hakua, kannabiksen laillistamista, miesasiaa, zeitgeist-liikettä tai ihan mitä muuta vaan.

Esim. jos hypoteettisesti eduskuntaan olis päässyt vaikka 5 edustajaa, ja sieltä yksi lähtis tekemään aloitetta vaikka huumeiden laillistamisesta, niin sillä ei missään tapauksessa saa olla puolueen tukea takanaa, vaan ehdokkaat äänestävät oman omantunnon mukaan niin kuin perustuslaissa sanotaan. Puolueohjelmaan liittyvissä asioissa taas se ääni on tavallaan myyty puolueelle, silloin kun aseittui ehdokkaaksi.

3) Äänestäjien turvaksi, muiden asioiden osalta, voidaan nyt tehdä tilastoja siitä mitä suosituimmat ehdokkaat kannattavat. Näin voi äänestäjä arvioida riskiä hänelle vääränlaisen ehdokkaan läpimenosta sillä äänellää. Äänestäjän olisi hyvä myös muistaa, se riski että yksittäinen ehdokas saisi mitään omaa agendaansa läpi esim. eduskunnassa on häviävän pieni. Varsikin jos hänet olisi sitoutettu tekemään aloitteita enimmäkseen vain piraattiasioista. (Puolueen maine on tosin eduskunnassa helppo pilata.)

4) Iloita vaalien tuloksesta. Se vanha hallitus joka tehtaili typeriä lakeja on nyt suurilta osin purettu ja piraatit saivat tuloksellaan lisää uskottavuutta. Nyt olisi hyvä sauma laittaa painostusta uuteen hallitukseen ja jo hallitusneuvotteluihin. Esim. ainakin osa perussuomalaisista haluaa kansanryhmää vastaan kiihottaminen -pykälän pois laista. Piraattipuolue voisi muistuttaa tästä, ettei se neuvotteluissa unohtuisi ja perustella kokoomukselle ja sdp:lle miksi sen poistaminen on hyvä asia eikä rasismin sallimista. Myös vaalilain muutoksesta viestejä puolueille. Perussuomalaisia voisi muistuttaa, että se on myös ollut pieni puolue, eikä olisi päässyt läpi jos moinen keinotekoinen äänikynnys olisi ollut olemassa. Kaikkia puolueita tulisi muistuttaa, miten huonolta näyttää kansan silmissä jos he torppaavat uuden nousevan puolueen pääsyn eduskuntaan moisella ”piraattipykälällä”.

Uutisissa on kyllä ollut piraattipuoluetta koskettavia asioita, mutta niissä ei ole mainittu sanallakaan piraattipuoluetta. Yleensä näissä uutisissa lainataan vain Effin lausuntoja. Mikä on syy? Voisiko piraattipuolue tehostaa tiedotustaan lehdistöön päin? Miksi effi pystyy tekemään lehdistötiedotteita nopeammin ja useammasta asiasta kuin piraattipuolue? Miksi piraattipuolueelta ei tullut lehdistötiedotetta tästä Matti Nikin parodiatuomiosta, vaikka se tuli niin sopivasti vaalien loppuun?