Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
Frey # Posted on 20.4.2011 at 14.47
Profiilikuva käyttäjästä Frey

Haluaisin tässä vaiheessa nostaa Kajn [strike]viimeiselle[/strike] toiseksi viimeiselle (keskustelu näyttää polveilevan sillä aikaa kun täällä mietin) viestille ison ”tykkään” peukun. Nyt kuulostaa johdonmukaiselta. Hyvä olisi tosiaan olla erikseen tavoiteohjelma arvojulistuksen lisäksi, ja siten selkeyttää sekä meille että muille miksi teemme sitä mitä teemme (ja antaa eväitä tehdä oletuksia meidän tekemisistä arvojemme pohjalta).

Tietysti tämä keskustelu olisi pitänyt käydä jo puoluetta perustaessa, mutta parempi myöhäänkin.. Politiikan ensikertalaisiahan tässä kaikki lienevät. :)

Oikeusturva-pykälä on minusta hyvä oivallus myös, ja sen takana seison minäkin. Sen voin nähdä kumpuavan poliittisesta piraatti-ideologiasta, ja siksi se tuntuu luonnolliselta lisäykseltä.

Koulutus/sivistys voisi olla yksi loogisesti edellisistä johdettava arvo, jonka nöyrästi ehdottaisin lisättäväksi listaan. Kansalaisten kasvua terveeseen kriittisyyteen ja omaehtoiseen uteliaisuuteen tulee rohkaista antamalla taidot itsenäiseen itsensä kehittämiseen, ja opettajat ja materiaalit myös ohjattuun opiskeluun. Käytännön toimina voisi olla vaikkapa filosofian opetus jo alemmilla luokilla, medialukutaidon tutkimus ja opetus, ja tietysti tieteellisen tiedon vapaa saatavuus.

Mietin, että ehkä meidän olisi syytä myös yrittää lähentyä kulttuurintuottajia tässä tilaisuuden tullen. Luulen, että monelle piraatillekin on sydäntä lähellä tukea suosikkiartistejaan. Käsittääkseni piraatit ovat ainoa ryhmä, joka vakavissaan yrittää miettiä ja ehdotella uusia ansaintamalleja uuteen ympäristöön. Eikös esim. TTVK kieltäytynyt osallistumasta taannoiseen PiPun järjestämään paneeliin, jonka aihe oli juuri tulevaisuuden ansaintakeinot artisteille. Pitäisikö siitä päätellä siis, että TTVK:ta ei paskan vertaa kiinnosta artistien toimeentulo? Olen itse kohdannut levyttäneen artistin suusta irrationaalista piraattipelkoa, että minä henk. koht. jotenkin haluaisin viedä häneltä toimeentulon, vaikka päinvastoin kannan siitä kovasti huolta ja haluaisin että kulttuuriväen toimeentulo paranisi. Jos arvostamme sitä, että kulttuuri leviää ja kukkii mahdollisimman vapaasti, eikö olisi luonnollista uhrata ajatus myös kulttuurintekijöiden toimeentulolle?