Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 20.4.2011 at 16.03
Profiilikuva käyttäjästä olavi

mrZombie kirjoitti:
Quote:Miettikääpä nyt hetkinen, että mitä varten puolue on perustettu? No siksi, että saataisiin edistettyä sitä aatetta, joka puolueohjelman taustalla on.

Mitäs sitten, jos puolue ei saa niin paljon ääniä kuin mitä olisi tarvittu siihen, että sen kautta päästäisiin tehokkaasti vaikuttamaan? Tietenkin looginen johtopäätös on se, että aletaan etsimään jotain muita vaikuttamiskeinoja. Ei se, että aletaan nuoleskelemaan äänestäjiä, jotta saataisiin tulevaisuudessa ehkä enemmän vaikutusvaltaa. Puolue ei ole mikään itsetarkoitus, vaan sen taustalla oleva aate.

Puolueohjelman säätäminen äänestäjien nuoleskelemiseksi on ehkä typerintä, mitä nyt voi alkaa tekemään. Kaikki muut puolueet tekevät sitä jatkuvasti, ja sen takia niitä ei voi enää erottaa toisistaan. Ei meidän kannata lähteä samalle tielle.
Kyllä, aatetta saadaan kenties edistettyä helpommin esimerkiksi lobbaamalla Effin ja Piraattiliiton tapaan sekä harrastamalla yleistä internetaktivismia. Ei tämä sulje puoluetta pois.

Mielipiteesi vaikuttaa idealistiselta eikä realistiselta. Se että edustajat äänestävät eduskunnassa, tarkoittaa osallistumista piraattiagendan ulkopuoliseen politiikkaan. Vaikka puolueella ei olisi virallista kantaa, käytännössä kanta on olemassa. Koska kanta äänestäjille tärkeisiin asioihin on tällä hetkellä epäselvä (ja yleensä piraattiagenda tulee äänestäjän tärkeysjärjestyksessä vasta kolmantena), jonkinlainen vaaliohjelman laajentaminen on paikallaan – vaikka vain näissä vaaleissa nähtyjen julkilausumien kautta. Ääniä tarvitaan, jotta piraattiagendaa voidaan ajaa puolueen kautta. Uskon puolueen olevan yksi tehokkaimpia tapoja ajaa asiaa medianäkyvyyden ansiosta.

Jopa pitkälle laajennetun Piraattipuoleen erottaa aina muista puolueista siitä, että se kannattaa piraattiagendaa. Jos tätäkään eroa ei ole, olemme voittaneet.

Puhut puolueohjelman taustalla olevasta aatteesta. Juuri tätä aatetta voidaan tutkiskella ja miettiä, josko siitä löytyisi joitakin konkreettisia tavoitteita muille politiikan osa-alueille.

Yksi asia on selvä: piraattiagendan tulee hallita julkista keskustelua Piraattipuolueesta. Nyt esillä oli lähinnä hörhöily.