Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
Ruuhijarvi # Posted on 20.4.2011 at 16.08
Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

Tässä ketjussa on käyty hyvää keskustelua, vaikka aivan kaikkea en vielä olekaan ehtinyt lukemaan. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että puolueohjelmaa voitaisiin laajentaa. Eräs tapa laajentaa ohjelmaamme on vain ja ainoastaan nykyisten puolueen ”virallisten arvojen” pohjalta konkretisoida niiden merkitystä.

Vaikka onkin jo nyt asiaan hieman syvemmin tutustuville melko ilmiselvää, että Piraattipuolue on käytännössä niin lähellä toimittajien puoluetta kuin olla voi, voisi asiaa tuoda enemmin ilmi esimerkiksi puhumalla puolueohjelmassa suoraan toimittajien vapauksista ja toimittajien mahdollisuuskista lähdesuojaan ja niin edelleen.

Puolueen imagoa olisi helppo nostaa saamalla toimittajat pro-piraateiksi lupailemalla ihan suoraan toimittajille lähdesuojaa sun muuta. Vaikka media onkin ”puolueeton”, niin kyllä toimittajien mielipiteillä on ihan oikeasti vaikutusta siihen, miten he uutisoivat.

Eikä tässä tule olla kyse edes mistään toimittajien perseennuolemisesta, vaan ylipäätään vapaan tiedonkulun turvaamisesta. Voi olla vaikeaa saada joku puolustamaan Koraanin polttamista, mutta sen sijaan ei ole kovinkaan vaikeaa saada ajattelevaa ihmistä puolustamaan toimittajien lähdesuojaa ja niin edelleen.