Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 20.4.2011 at 19.16
Profiilikuva käyttäjästä whiic

AirZero:Quote:Myös hyvään lainsäädäntötapaan haluaisimme todennäköisesti puuttua. Pitäisikö lait säätää pienemmissä osissa vaikka pykälä kerrallaan, ettei aina menisi lapsi tai piraatti pesuveden mukana?

Ihan hyvä. Lakiehdotuksien paketointi ei tue rationaalista päätöksentekoa. Laki toki sallii tämmöisen lain säätämisen enkä tiedä miten sitä voisi korjatakaan, mutta voimme kuitenkin puolueena ilmoittaa, että emme itse halua niputella liittymättömiä lakeja toisiinsa.

Toisaalta pykälä kerrallaan on liikaa. Nimittäin jos äänestetään pykälästä M niin osa kyllää äänestäneistä saattaa äänestää kyllää, koska haluaa koko lain voimaan tai vähintään jonkun pykälässä N olevan poikkeuksen siihen. Jos sitten myöhemmässä äänestyksessä N menisi kumoon, se kaataisi perusteet millä pykälä M sai enemmistön edustajista puolelleen. LIIAN pieniin palasiin (esim. yksittäisiin pykäliin) ei voi ulottaa äänestyksiä. Paitsi tietenkin, jos eduskunta äänestäisi yksi kerrallaan muutoksia itse lakiin … mutta laki täytyy lopuksi kuitenkin joko hyväksyä kokonaan tai hylätä kokonaan.

…tästä huolimatta joskus lakipaketit menevät aivan liian suuriksi, eikä aina pykälien välillä ole mitään relaatiota joka pakottaisi niiden runnomista läpi samassa uudistuksessa.

Pirate0:Quote:Itse sain kuulla aika negatiiviseen sävyyn Kurhisen valinnasta enkä itsekkään ollut innoissaan ko henkilön valinnasta. Vaikka PiPu on liberaali henkinen, liberaaliuden mainostaminen ei tuo suomessa tarpeeksi ääniä vaaleissa.

Tyypillistä piratenollailua. Kurhista en todellakaan pistäisi liberaalihenkiseksi. Mies on linjaton idiootti. Idiooteilla ei ole poliittista spektriä.

mr.Zombie:Quote:Ei, ei ja ei!

Pitihän se arvata, että näin tässä tulee käymään jossain vaiheessa…

Olen yhtä epätoivon vallassa näitä talouslinjausvaatimuksia kohtaan, erityisesti kun niin moni haluaa pakottaa sitä kohti sosiaaliliberalismia tai jopa konservatiivista sosiaalidemokratiaa. On melkoisen kornia, että nyt niin kovin moni haluaa outata jopa piraattiliikkeen vanhoja äänitorviä, kuten mm. tämä mr.Zombie eli Pahalahti tekemällä klassisista liberaaleista / libertaareista puolueohjelman kanssa ristiriitaisia persoonia.

Toisaalta jokin kovan linjan libertaari kannanotto puolestaan kävisi ankarasti vasemmistosiiven puolueaktiivien kimppuun ja he ovat aika suurilukuisia.

mr.Zombie:Quote:Miettikääpä nyt hetkinen, että mitä varten puolue on perustettu? No siksi, että saataisiin edistettyä sitä aatetta, joka puolueohjelman taustalla on.

Mitäs sitten, jos puolue ei saa niin paljon ääniä kuin mitä olisi tarvittu siihen, että sen kautta päästäisiin tehokkaasti vaikuttamaan? Tietenkin looginen johtopäätös on se, että aletaan etsimään jotain muita vaikuttamiskeinoja.

Vaikka äsken olin kanssasi samaa mieltä, että moni ehdotus tässä ketjussa menee aivan puoluepoliittisen itsemurhan piiriin, mutta nyt en kyllä ymmärrä sinua lainkaan.

Piraattipuolue tehtiin ajamaan piraattiasiaa: OK.
Jos piraattiasia ei puolueena myy, ajataan piraattiasiaa muutoin: OK.
Mutta missä vaiheessa tähän tulee mukaan: ”jos piraattiasia ei YKSINÄÄN myy, heitetään haskat tiskiin ja keskittäydytään pelkkään kansalaisaktivismiin”? Käsittääkseni eri keinoja voidaan ajaa rinnakkain – vaikka tällä hetkellä kaikki munat tuntuvat olevan asetettu koriin nimeltä ”Piraattipuolue”. Siitä vaan perustamaan anonyymiverkkoja tiedostonjakeluun, TTVK:n DDoSsaamiseen ja yleiseen nyymeilyyn. Mikään ei estä tekemästä sitä rinnan Piraattipuolueen ollessa olemassa.

Piraattipuoluetta ajetaan mahdollisesti tehokkaimmin liittämällä se arvoliberaaliin yleisteemaan. Osoittakaa minulle oikeasti kuka konservatiivi meitä äänestäisi. Niin… aika hiljaista. (Huom! Maahanmuuttokriitikotkaan eivät ole määritelmällisesti konservatiiveja. Suuri osa heitä on pragmaattisia ihmisiä, jotka katsovat, että Suomen luominen liberaaliksi tai sosiaaliliberaaliksi valtioksi edellyttää käsitteen ”kansalainen” käyttämistä ja joitakin kriteereitä maahanmuuttajan hyväksymiseksi tähän eriarvoistavaan ihmisryhmään. Internationalismia ei tule sotkea liberaaliuteen.)

Se, että puolueelta ei ole mitään taetta arvoliberalismille on rationaalisesti aika tyhmä (ottaen huomioon, että juuri arvoliberaalit ehdokkaat ovat olleet ne parhaiten menestyvät ja ylivoimainen enemmistö ehdokkaista on ollut arvoliberaaleja eli leimannut puolueen käytännössä yhtä tehokkaasti kuin puolueen omaksi kannaksi ottaminen), mutta on silti ymmärrettävä, että äänestäjä vaatii sen tunteen, että puolue on samaa mieltä.

Minusta erityisesti näiden adressien keräämiset ja yksittäisten ehdokkaiden julistukset vaalikonekyselyjen keskiarvoista tyyliin ”Piraattipuolue on Suomen liberaalein puolue” riittää antamaan puolueelle ”negatiivisen” leiman niin tehokkaasti, että ehkä yksi tuhannesta konservatiivista voisi katsoa sen läpi, jos jollakin ihmeellä konservatiivi ylipäätään haluaa tukea sananvapautta ja piratismia. Puhutaan siis jostakin vaaleanpunaisesta yksisarvisesta tai muusta yhtä harvinaisesta ihmisryhmästä. Valitettavasti siinä missä adressit antavat ”negatiivisen” leiman konservatiivien silmissä, se ei silti riitä antamaan tarpeeksi vahvaa positiivista laimeaa arvoliberaalien silmissä. Se on siis semmoista ikävää pahojen seurauksien valikoivaa käyttöönottoa.

Talouspoliittisia linjauksia (ehkä perustuloa lukuunottamatta (johon ei tule ottaa kantaa euromäärään)) ei kannata tehdä, koska ne repivät puoluetta. Ja toisaalta, tämä on tosin vain oma mielipiteeni asiaan, liberaali vasemmisto ja liberaali oikeisto on kuitenkin yllättävän lähellä toisiaan, että en näe syytä luoda riitaa ehdon tahdoin. Piraattipuolueen täytyy myös siksi talouspoliittisesti neutraali, että sillä olisi teoriassakaan mahdollista toimia apupuolueena hallituksessa kuin hallituksessa sananvapauden, demokratian, läpinäkyvyyn, yms. puolesta. Se talouspolitiikka on monelle muulle puolueelle niin tärkeä, että linjattomuus tässä asiassa on parasta hallitusneuvotteluvalttia. Lisäksi se on suurimpia piraattiaatteen yhdistäjiä.

oakiim:Quote:Edelliset kirjoittajat, mrzombie ja muut: isommat eduskuntapuolueet yrittävät nuoleskella koko kansaa olemalla kaikissa asioissa mahdollisimman harmaita ja ympäripyöreitä ja puhumalla lähes kaikkien kannalta hyvistä asioista kuten työllisyyden kasvattamisesta.

Totta. Siksi aidosti liberaali puolue tulisi tarpeeseen. Joku niin liberaali puolue, joka katsoo, että homoja saa haukkua ja neekeria kutsua käveleväksi paskakasaksi ilman rikosoikeudellista rangaistusta. Sananvapauden puolustaminen rasisteillekin ei poissulje sitä, että puolue voisi profiloitua muutenkin arvoliberaaliksi.

Jotenkin työllisyyden kasvattaminen itsessään on kuitenkin vähän … poliittista liirumlaarumia.