Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
kzzh # Posted on 20.4.2011 at 22.24
Profiilikuva käyttäjästä kzzh

Minusta homma kiteytyy seuraavaan:

Olemme Piraattipuolue. Rusinat pullasta tyyppinen ”me ollaan puolue ja halutaan eduskuntaan, mutta kun ei olla tavallinen puolue niin viis veisataan politiikasta” -selittely ei vain kanna loputtoman pitkälle. Jossain vaiheessa on pakko tehdä valinta yritetäänkö olla idealistinen kansalaisjärjestö, vai vakavastiotettava poliittinen puolue. Molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa, mutta minun nähdäkseni puolueen kautta asioita vain näyttäisi saavan paremmin aikaan. Kansalaisjärjestöjen työ on tärkeää, mutta puolueena on mahdollista saada vielä enemmän tilaa julkisuudesta ja varsinkin pitää muita puolueita varpaillaan. Lisäksi Effiä ja muita kansalaisjärjestöjä on jo, mutta kansalaisoikeuspuolueita ei meidän lisäksemme yhtäkään.

Hajareisin aidalla istuminen ei pidemmällä tähtäimellä tunnu järkevältä. Välimalliratkaisuna Piraattipuolue ei edistä mitään kovin tehokkaasti. Ideologian pitäminen täysin puhtaana on ylellisyys, johon puolueella ei ole varaa. Puoluepolitiikassa vaikuttaminen taas haave, johon kansalaisjärjestö ei veny.

Minä kannatan sitä vaihtoehtoa, että Piraattipuolue myöntää olevansa puolue ja alkaa toimia sen mukaan. Se ei tarkoita periaatteiden myymistä, halpaa populismia tai 50% kannatusta tavoittelevaksi yleispuolueeksi ryhtymistä. Jotain näkökulman laajentamista ja hierarkian selventämistä kylläkin.