Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
decoy # Posted on 20.4.2011 at 23.26
Profiilikuva käyttäjästä decoy

Quote:Kaikki decoyn kuusi vaihtoehtoa ovat, rehellisenä mielipiteenäni, perseestä.

[…]

Oltaisiin vapaamielinen tiedepuolue ennemmin kuin vain jompikumpi näistä kahdesta.

Tuosta yksityisestä vapaudesta olemme tietenkin lähes kaikki samaa mieltä. Ongelma onkin siinä, että et oikein auta tässä hahmottelemaan, miten kaikista niistä aiheista joissa olemme erimielisiä saataisiin väsättyä jonkinlainen yhteinen ohjelma joka kattaa kaiken olennaisen, äänestäjän vinkkelistä. Se tarra tölkkiin josta äänestäjä näkee mitä tilatessaan saa, ja ehkä jopa tärkeimpänä osana sitä tuo yleinen talousaihe jossa olemme eniten jakautuneita.

Vai yritätkö suorastaan sanoa, että meidän pitäisi olla vapaamielinen tiedepuolue myös talousaiheessa, eli siis kopio Liberaalit ry:stä tahi jopa ärhäkämpi? Tuossa tapauksessa vasemmistolaiset piraatit juoksisivat kirkuen pakoon omaan puolueeseensa jo ennen kuin muodostivat edes kapinasiiven. Ei kuulosta hyvältä.

Itse taas yritin hahmotella tietä miten pääsisimme tällaisen ongelmakehityksen ohi. Niin että piraatit järkiperäisinä pystyisivät suostumaan ikäviinkin kompromisseihin, kun olisi edes joitain järkiperusteita niiden takana. Se yhteinen linja on minusta sellainen, että vaalijärjestelmä pakottaa meidät siihen, ja kun sitten olemme niin erimielisiä, on aivan varma että siihen päästyä lähes kaikkiin sattuu. Isosti, ja omalla kohdallani jo mainitsemissani tulonsiirron asteissa. Itse yritän siis löytää vähiten kivuliasta tietä, enkä niinkään mahdotonta utopiaa.