Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 20.4.2011 at 23.56
Profiilikuva käyttäjästä olavi

Kaj ja whiic ovat kirjoittaneet niin hienoja ajatuksia, että annan niille aplodit.

whiic kirjoitti:
Quote:Konservatiivinen ”mutta kun mä en tykkää” ei ole ainoastaan epäliberaali. Se on lisäksi epärationaali. Tuleeko liberaaliuden olla ainut määrittävä asia? Voi asetetaanko puolueen arvopohjaan liberaalius sekä rationaalisuus (eli tiedepohjainen, tutkimuksiin perustuva päätöksenteko)? Tämä sallisi niin idealistisen liberalismin kuin ”arvo-keskustalaisen” maltillisuuden, lähinnä outaten puolueen agendasta puhtaan asenteellisuuden ja ihmisvihamielisyyden.

Huomattavaa on, että rationaalinen katsantakanta sopii myös piraattiasioihin siinä missä liberaali katsantokantakin. Hyvin usein nämä kaksi eivät tuota edes ristiriitaa, ero on lähinnä siinä kuinka kiilusilmäisiä ollaan.
Erinomainen analyysi liberalismista ja rationalismista, ja luulenpa että käytännössä kaikilla kannattajillamme on lähtökohtana vapaus jonka rajoittaminen vaatii hyvät, rationaaliset perustelut.

Quote:TÄYSIN riittämätön ilmaisunvapaus tuollainen. Ei ennakkosensuuria. Kaikki vankilaan JÄLKIKÄTEEN. Täysin mahdollista tuon ohjenuoran puitteissa. Tuo ei vastusta jumalanpilkasta ja muusta vihapuheesta suoritettavaa tuomitsemista. Minusta riittää se, että aasi vastatkoon sanomisistaan lähinnä vastaanottamalla naurun jonka saa aikaiseksi huonolla käytöksellään.
Hmm. Ymmärsinkö väärin vai kannatatko sananvapautta ilman minkäänlaisia mahdollisia jälkiseuraamuksia? Esimerkiksi suora rikokseen ja syrjintään yllyttäminen joko yksilöä tai kansanryhmää vastaan on aika ikävää. Kiusaaminen ja ex-tyttöystävän alastonkuvien nettiin laittaminen myös.