Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 21.4.2011 at 5.47
Profiilikuva käyttäjästä olavi

Samy Merchi kirjoitti:
Quote:Piraattipuolueella on käytännössä oltava kanta sen tyyppisiin asioihin kuin EU, NATO, asuntolainan verovähennysoikeudet, opintotuen indeksisidonnaisuus, asepalvelus, ydinvoima, jne jne asioita mitkä ovat ehkä nörttien mielestä vähemmän seksikkäitä kuin piraattiliike, mutta joista meillä ON OLTAVA mielipiteitä, koska muuten normaalit ihmiset eivät koskaan voi äänestää meitä. Otetaan esimerkiksi ihminen jolle tärkeimmät asiat ovat Portugali-tuet ja asepalvelus. Jos puolueen listalla on ehdokas A joka sanoo ”juu” molemmille, ja ehdokas B joka sanoo ”ei” molemmille, niin ihminen ei voi tietää kummalle näistä ehdokkaista hänen äänensä menee, äänesti hän sitten A:ta tai B:tä. Hän raakkaa Piraattipuolueen pois kiinnostavien listaltaan ja lähtee etsimään toista puoluetta jossa ehdokkaat ovat (hänelle) tärkeistä asioista samaa mieltä ja hän voi kokea varmuutta että hänen äänensä menee, riippumatta ehdokkaasta, sellaiselle ehdokkaalle joka äänestää näissä asioissa kuten hän haluaa.
Kannattaa pitää mielessä esitetyt mielipiteet suppean puolueohjelman puolesta. Vahva kanta moniin yllä mainittuihin asioihin repisi puolueen kahtia – eli on asioita joista puolueella nimenomaan ei ole oltava mielipiteitä. Rehellisesti sanottuna ”kenen on saatava lisää rahaa” -tyyppinen eturyhmien talouspolitiikka ei tunnu enää juuri sytyttävän ihmisiä, enkä usko kannan puutteen karkottavan turhan montaa ihmistä.

Yksi vaihtoehto esim. Portugali-tuen kaltaiseen suureen talouskysymykseen olisi, että kysyttäisiin perusteltu kanta usealta talousasiantuntijalta ja saataisiin näin perustelut. Puolueen yhteisen kannan muodostaminen olisi silti vaikeaa – toiset haluaisivat sivuuttaa taloudelliset argumentit ja painottaa riskien sosialisoinnin epäoikeudenmukaisuutta. Voisimme kuitenkin luvata, että ehdokkaamme ovat edes tutustuneet näihin asiantuntija-arvioihin, ja listata ehdokkaiden kannat perusteluineen. Tämä olisi sitä whiicin peräänkuuluttamaa rationaalista tiedepuoluetta.