Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
tiikki # Posted on 21.4.2011 at 11.41
Profiilikuva käyttäjästä tiikki

Gagis kirjoitti:
Quote:Komppaan Kajta tuon puolueohjelman ja tavoiteohjelman ja vaaliohjelmien erottamiseksi toisistaan. Aiheet eivät ole ajankohtaisia ikuisesti, eikä aina ole saatavilla niin varmaa informaatiota että tehtyjä johtopäätöksiä voisi hakata kiveen virallisina oikeina mielipiteinä, joten mielestäni on parempi jos puolueohjelma lähinnä selittää sitä, mistä piraattien ideologiassa perimmiltään on kyse, eikä liikoja kajoa yksittäisiin ajankohtaisiin aiheisiin.

Puolueohjelma on se, johon kaikki perustuu ja jota muutetaan tyyliin kerran 10v aikana (ellei satu jotain hyvin radikaalia). Sen ei tule pitää sisällään mitään hyvin vahvaa lausahdusta yhtään mistään muusta kuin meidän ydinajatuksista, mutta lausahduksia silti.
Tavoiteohjelmat eri alueilla on 5-10v päähän suuntaavaa utopioita siitä miten puolueelle tärkeiden asioiden pitäisi olla.
Vaaliohjelmat on sitä mitä äänestetään eduskunnassa, valtuustoissa, jne vaalikauden ajan. Näiden tulee olla 90% konkreettisia lupauksia ja pitää käsitellä kaikkia asioita jotka ovat vaalien aikana esillä ja jotka vaikuttavat merkittävästi äänestyspäätöksiin.