Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
unknown # Posted on 21.4.2011 at 12.38
Profiilikuva käyttäjästä unknown

En nyt ehdi käymään ihan kaikkea läpi mutta here’s my two cents:

Kannatan puolueohjelman laajentamista Yksilönvapaudet -kohdalla. Minusta seuraavista asioista ehdokkaidemme keskuudessa on jo vahva konsensus:

– Pakkoruotsin poisto kouluista ja sen korvaaminen esimerkiksi valinnaisella kielellä (96% ehdokkaista kannatti)

– Sukupuolineutraali avioliitto, ei kuitenkaan niin, että pakotetaan kirkko vihkimään vaan pointtina valtion kohteleminen homopareja yhdenvertaisesti heteroparien kanssa. Itse voisin lisätä tähän vielä lukumääräneutraalin avioliiton, mutten tiedä asiasta tarpeeksi – idea kuitenkin tuntuu minusta hyvältä, näin perstuntumalta.

– Kannabiksen dekriminalisointi, vapaampi päihdepolitiikka on keskeinen osa yksilönvapauksia. Tätä on paljon helpompi puolustaa kuin esimerkiksi täydellistä laillistamista ja kannabis on kaikista päihteistä siitä terveellisimmästä päästä – olisi tärkeää saada alkoholille vaihtoehto, kannabiksen lääkekäytöstä puhumattakaan.

– Asevelvollisuuden poistaminen

Koska Piraattipuolueen asemointi vasemmisto-oikeisto -akselilla on mahdotonta, meidän tulisi luoda imagoamme nimenomaan vapauden puolustajina. Tälle tulee olemaan tilausta erityisesti Persujen 4v-kauden jälkeen, uskokaa pois. Lisäksi Suomessa ei ole yhtään todellista arvoliberaaliutta puolustavaa puoluetta. Minusta tämän parempaa hetkeä ei tule – otetaan vapaus teemaksemme.