Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 21.4.2011 at 12.47
Profiilikuva käyttäjästä whiic

minä:Quote:Tyypillistä piratenollailua. Kurhista en todellakaan pistäisi liberaalihenkiseksi. Mies on linjaton idiootti. Idiooteilla ei ole poliittista spektriä.

Pirate0:Quote:? Kumpi on linjaton idiootti? Pirate0 vai Kurhinen?

Kurhinen tietenkin. Sinua en varsinaiseksi idiootiksi lukisi vaikka mielestäni veteletkin välillä mutkia suoriksi.

Quote:Suomessa on yritetty saada liberaalia puoluetta pystyyn ja markkinoitua mutta tämä ei ole onnistunut koska liberaaliudelle ei ole vain suomessa tarpeeksi kannatusta vaikka jotkut täälläkin haluavat niin uskotella.

Vihreät ja Vasemistoliitto ajavat jo nyt tällääkin hetkellä monia liberaaleja tavoitteita saamatta kuitenkaan merkittävää kannatusta

Piraatit imaisivat jonkun verran kannatusta vihreiltä jo nykyisellä ohjelmallaan. Osa ehdokkaista karkotti potentiaalisia kannattajia omalla blogikirjoituksellaan ja toiminnallaan. Osa kannattajista äänesti persuja, tämä oli tavallisen kansalaisen protestivaalit vihervasemmistolaista politiikkaa vastaan.

Tämä summaakin aika paljon. Me emme voi olla vihervasemmistolaisia kolmantena puolueena samalla asialla, jo koko persuilmiö kertoo, että kannatusta perinteiseen, konservatiiviseen vihervasemmistolaisuuteen ei ole. Me ei myöskään voida olla anti-vihervasemmistolaisia (=persuja) pelkästä halukkuudesta olla vastavoima vihervasureille, sillä siellä on paljon hyviä arvoja mukana.

Me ei myöskään voida olla anti-persuja kaikessa asiassa, vaikka tiedämme, että viime vaaleissa moni äänesti omia liberaaleja arvojaan vastaan vain ja ainoastaan korvamerkitsemättömäksi protestiksi. Motivaattorina toimi taatusti mm. vihervasemmistolainen ”suvaitsevaisuus”-fasismi ja feministinen miesviha. Itse en kyllä miellä konservativismia ja miesvaltaista jääräasennetta asiallisena vastavoimana vihervasemmistolaisuuden huonoille puolille – se on ainoastaan vastavoima kaikelle vihervasemmistolaisuudelle. Ja irtisanoutuminen kaikesta vihervasemmistolaisuudesta on naurettavaa, edes protestiksi. Mutta kansa on kansa. Se protesti myi viime vaaleissa, tuskin enää seuraavissa. Seuraavissa vaaleissa liberaalit tuskin prostetoivat vihervasemmiston ylilyöntejä vastaan äänestämällä junttipuoluetta. Syitä miksi protestia vihervasemmistolaisuutta vastaan tuskin löytyy seuraavissa vaaleissa ovat:
– vihervasemmisto ei todennäköisesti pääse hallitukseen vaalitappionsa jälkeen (ja toivonkin, että ei pääse)
– Persut todennäköisesti pääsevät/joutuvat hallitukseen ja joutuvat vastaan todellisuutta, jossa lippalakin sopiminen melonin tai omenan päähän ei riitä (ja toivon, että näin käy, sillä jos Persujen annetaan jäädä oppositioon rypemään martyyrismissansa, protestivaalit voivat uusiutua)

Uskon yhäkin, että aidon liberaalille puolueelle on juuri NYT enemmän tarvetta kuin aikaisemmin, koska libeeralit käsitteet ovat vääristyneet (Vihr & Vas) tai kadonneet niistä eduskuntapuolueista, joissa he ovat toimineet vähemmistönä omassa siivessään.

Pirate0:Quote:Meidän täytyy näkyä ja olla katukuvassa, ihmisten arjessa. Tämä tietenkin teettää työtä jota täytyy vain tehdä, se ei edes maksa paljoa. Käytännössä tuloksien perustella vaalityötä tehtiin vain Uudellamaalla, Helsigissä sekä Tampereella. Muualla ei tehty työtä ja se näkyi tuloksissa.

Johtuu pitkälti:
– vaalipiirijaosta (oli täysin turha tehdä vaalityötä tietyissä vaalipiireissä)
– ihmisten lukumäärästä (ehkä joka sadas ohikulkija kiinnostuu) (emme siis saman vaalipiirin sisällä todellakaan näkyneet Mouhijärven katukuvassa)
– ehdokkaiden asuinpaikkakunnista (valitettava on, että esim. Valkeakoskella ja Akaassa näkyvyys ei ollut parasta mahdollista)
– sekä priorisoinneista lähelle opiskelijakeskuksia, koska opiskelijat ovat entuudestaa piraattimyönteisempiä ja on tärkeää osoittaa heille, että me olemme tosissamme ja oikeasti pyrkimässä vallan kahvaan kiinni.

Se, että toiminta ilmeni lähinnä loppurutistuksena on minusta suurempi ongelma kuin se, että se rajoittui Tampere, Helsinki ja Uusimaa. Alueellinen rajoittuminen on ymmärrettävää. Tarvitaan ensisijaisesti jatkuvuutta. Yliopistoihin pitää saada piraattikerhot. Kerhojen ohessa pitää järjestää poliittista ja viihteellistä toimintaa luomaan positiivista yhteishenkeä. Sillä ei ole niin väliä mitä tekisivät, vaikka MacGyveria katsoisivat maratonputkessa auditoriotilassa, kunhan saataisiin jatkuvaa toimintaa positiiviseen ja yhteistyöhengelliseen sävyyn ja sopivan rennossa meiningissä.