Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
oakiim # Posted on 21.4.2011 at 13.31
Profiilikuva käyttäjästä oakiim

whiic:Quote:Noin muutenkin olen sitä mieltä, että meidän tulisi haastaa Muutos 2011 suoran demokratian kannattamisella. Tosin katson tärkeäksi, että korostamme perustuslaillista suoraa demokratiaa, eli haluamme konkreettisesti rajoittaa 51% kansan enemmistön oikeutta puuttua perusoikeuksiin. Perustuslain muuttaminen tulee edellyttää vähintään 2/3 kansalaisten äänetMuuten hyvä, mutta eikös osa ihmisistä ole aina taipuvaisia vastustamaan mitä tahansa muutosta ja pitämään kiinni vanhasta. Huomattavasti pienempi osa sitten taas on biasoitunut olemassaolevan tilanteen muuttamiseen. Tämän vaikutuksen takia väittäisin 51% olevan riittävä enemmistö lakienkin muuttamiseen. Mutta yleensä ottaen suoran demokratian kannatus on hyvä tapa ratkaista nato- ja eu-kysymykset ja muut vastaavat. Talouspoliittisen kannan taas voi periaatteessa johtaa tilannekohtaisesti ihmisarvosta ja järjen käytöstä.

ikajaste:Quote:En kyllä ole vakuuttunut että tekijänoikeuden karsiminen on kuiteknaan perusteltavissa arvoliberaliudella, mutta moni muua asia on, ja samaa kaikua niissä kyllä on.Onhan se ihan selkeästi: lisätään vapauksia kaikille ja otetaan pieneltä ryhmältä pois näennäinen vapaus kontrolloida tekeleidensä kopiointia. Koska jälkimmäinen ei oikeasti toteudu, on tuo miten tahansa katsottuna arvoliberaalia politiikkaa.

En siis ole todellakaan mikään auktoriteetti; en ole millään tavalla kontribuoinut piraattiliikkeeseen äänestämistä lukuunottamatta, mutta haluaisin silti antaa omat 2c keskusteluun.

Niin ja sitten se perustulo muuten ei ole ihan niin ongelmaton välttämättä. Miten saman suuruisen summan pitäisi sekä riittää esimerkiksi Helsingissä asuvalle työttömälle että olla riittävän pieni kannustaakseen halvempien asuinkustannusten alueella asuvaa tekemään töitä tai opiskelemaan, eikä vain elelemään herroiksi perustulolla? Toki voi olla, että vuokrat vähän tasoittuisivat ja laskisivat, mutta en ole itse täysin varma, saisiko tuota systeemiä toimimaan järkevästi samansuuruisena kaikille (täysi-ikäisille).

EDIT (lisäys): Miten piraatit suhtautuisivat vaalipiirien poistoon? Tietysti se hyödyttäisi PP:n eduskuntaan pääsyä, mutta eikö se ole muutenkin järkevää ja johdonmukaista, koska ainakin omasta mielestäni vaikkapa lappilaisen äänestäjän pitäisi saada äänestää vaikkapa helsinkiläistä ehdokasta, jos kokee tämän ajavan asioitaan parhaiten?