Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
unknown # Posted on 21.4.2011 at 14.20
Profiilikuva käyttäjästä unknown

Hassua, että täällä halutaan olla niin liberaaleja, mutta käsitys siitä, minkälainen puolue tulisi olla ja minkälaista politiikka on, on hyvin konservatiivinen. Enkä ole nähnyt vielä mitään perusteluja tälle.

Minusta se väite, ettei äänestäjät voi äänestää piraatteja nykyisellään kumoutuu jo nyt saaduilla yli 15 000 äänellä. Ja eikös ole muutenkin tutkittu, että suurin osa äänestää ihmistä, ei puoluetta.

Miksi politiikan säännöt ovat joillekin teille niin pyhiä? Minusta ainoat säännöt, joita piraattipuolue tulee noudattaa on suomen laki ja piraattipuolueen omat säännöt.

Se on minusta äänestäjien huijaamista, jos puolue sortuu perustuslainvastaiseen puoluekuriin. Mitä tapahtuu rationalisuudelle jos ehdokas ei saa vaihtaa mielipidettään?

Kaikesta saadusta kritiikistä on poimittu ja keskitytty vain tähän vaatimukseen laajentaa puolueohjelmaa, kun vaikka Mikkin arvostelussa keskityttiin pääasiassa siihen, ettei puolue ollut imagoltaan tarpeeksi konservatiivinen eli suomeksi sanottuna varovainen. Ehdokkaat saivat juosta vapaana ja sanoa mitä sattui jne. Liberaaliuden lisäys ei siis auta tähän kritiikkiin ja onko puolue ottanut huomioon ollenkaan niitä jotka ovat täysin tyytyväisiä puolueen nykytilaan ja eivät siis sano mitään.

Whiic:
Quote:Naiivi näkökulma. Jos ei hae valtaa, ei saa valtaa.
Jos puolue ei saa valtaa, se ei saavuta tavoitteita. Se ei siis katoakaan (paitsi korkeintaan kansan luottamuspulaan).
Muut puolueet eivät ota Piraattipuolueen tavoitteita tosissaan, jos Piraattipuolue ei pääse edes muodollisella edustajamäärällä eduskuntaan mukaan. Totta on, että mainstream-puolueeksi on turha pyrkiä.

On myös huomattava, että ei ole mitään järkevää keinoa todeta tavoitteiden saavuttaminen riittävällä tasolla, ja itselläni ei riitä optimismi, että voisimme saavuttaa niitä omana elinikänäni niin täydellisesti, että se oikeuttaisi vapaaehtoiseen puolueen itsetuhoon. Tämä ”lopetamme itsemme, kun on aika” johtaa ainoastaan draamailuun, jossa osa puoluelaisista tekee joka ikiseen puoluekokoukseen aloitteen hajottaa puolue tarpeettomana. Vielä sitä ei olla aloitettukaan, mutta jos virallisesti tämä on kantana niin se johtaa kyllä draamailuun.

Ymmärsit väärin tai minä selitin väärin.
Puolue hakee valtaa ajamille asioilleen. Ehdokkaat hakevat valtaa ajaakseen puolueen asiaa ja edustaakseen äänestäjiä. Tietenkin on varsin utopistista, että piraattien ajamissa agendoissa ei olisi mitään pielessä, mutta silti pitää pitää yllä toivoa siitä että tavoitteet onnistuu. Emme voi lähteä siitä olettamuksesta, että piraateista tulisi ammattipoliitikkoja tai että edustajat kyynistyisivät. Se johtaa korruptioon, ja varsinkin mainitsemaasi RKP malliseen korruptioon, jossa valtaan halutaan vain vallan takia ja koska ollaan aina oltu siellä.

ikajastelta tuli parhain kompromissiehdotus näistä asioista. Mutta älkää kuitenkaan lankeko siihen virhepäätelmään, että kun asioista nyt puhutaan, niin jotain myös pitäisi muuttaa. Ei ole mikään pakko. Haluaisinkin kunnon perusteluja sille, miksi puolueohjelmaa tulee muuttaa?