Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
tiikki # Posted on 21.4.2011 at 15.29
Profiilikuva käyttäjästä tiikki

Tämän hetken tilanne on se, että meillä ei ole minkään valtakunnan oikeaa ohjelmaa.
Tämän linjan tulokset on nähtävissä jok’ikisissä valtakunnallisissa vaaleissa joihin Piraattipuolueet ovat osallistuneet. Esimerkiksi Ruotsissa kahdet valtiopäivävaalit ja äänisaalis ei muuttunut nimeksikään, vaikka välissä puolue sai 2 edustajaa EU-vaaleissa. Näissä EU-vaaleissakin läpimeno tuli kun positiivinen mediakohu piraattiaiheesta sattui juuri oikeaan aikaan, ilman sitä tuskin olisi läpimenoa tapahtunut.
Ruotsissa ensimmäisellä kerralla oli Suomea helpompi äänestää ehdokasta linjattomassa puolueessa, sillä ehdokkaiden läpimenojärjestys oli se järjestys, minkä puolue oli listassaan tehnyt. (Jos puolue sai yhden ehdokkaan läpi niin se oli listan ensimmäinen.) Suomalaisessa järjestelmässä linjatonta puoluetta on hyvin hankala äänestää, ellei alueen ehdokkaat ole hyvin samanmielisiä.

Ilman että luomme ensin kunnollisen ja kattavan puolueohjelman (linkkejä toisten ohjelmiin) emme voi tehdä mitään mielekästä.
Puolueohjelma on saatava nuijittua läpi seuraavassa puoluekokouksessa ja sitä käytetään pohjana kunnallisvaaliohjelman kirjoittamiseen, sekä erikoisalaohjelmien (meillä esimerkiksi sananvapausohjelman tai tietotekniikkaohjelman) kirjoittamiseen. Kunnallisvaaliohjelma ja tärkeät erikoisalaohjelmat tulee saada kirjoitetuksi vuoden toiseen kokoukseen mennessä.

Meidän tulee myöskin löytää eturyhmiä (lisätkää niitä tänne, perusteluineen) ja tahoja joilla on meidän kanssa yhteneviä intressejä ja koettaa saada heiltä tukea. Puolueohjelmattomuus käytännössä romuttaa tuen saantimahdollisuudet, sillä ilman sitä meidän on käytännössä mahdotonta vakuuttaa ketään siitä emme ole heitä vastaan.

Tuomo Kalliokoski