Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 21.4.2011 at 15.36
Profiilikuva käyttäjästä olavi

Maree kirjoitti:
Quote:Se on minusta äänestäjien huijaamista, jos puolue sortuu perustuslainvastaiseen puoluekuriin. Mitä tapahtuu rationalisuudelle jos ehdokas ei saa vaihtaa mielipidettään?
No, eipä kai puolue sille mitään mahda jos ehdokas vaihtaa mielipidettään.

Quote:ikajastelta tuli parhain kompromissiehdotus näistä asioista. Mutta älkää kuitenkaan lankeko siihen virhepäätelmään, että kun asioista nyt puhutaan, niin jotain myös pitäisi muuttaa. Ei ole mikään pakko. Haluaisinkin kunnon perusteluja sille, miksi puolueohjelmaa tulee muuttaa?
Tähän asti esitetty syy on se, että vaalitavan vuoksi äänestäjät tarvitsisivat jonkinlaista kuluttajansuojaa piracoren ulkopuolisten asioiden suhteen. Muuten eduskuntaan asti nousu on hankalaa, koska piracore ei tyypillisesti ole äänestäjälle se ykkösjuttu.

Varovaisin tapa ottaa uusia asioita esille on tehdä joka vaaleja varten näitä nyt nähtyjä ehdokkaiden julkilausumia, joista de facto tulee osa vaaliohjelmaa. Minusta paras puoli tässä on joustavuus: jos ehdokkaiden arvojakauma muuttuu ajan saatossa, niin muuttuvat myös ”vaaliohjelmat”.

Huono puoli on se, että kun kerran ehdokkaiden keskuudessa perustulon suosio on niin valtava, olisi kiva sanoa: ”Kannatamme perustuloa, jotta aloittelevien taiteilijoiden yksityisyrittäminen helpottuu.” Toisaalta kannatus ei edes olisi vaikeaa tuoda esiin viittaamalla julkilausumiin.

Toisaalta voisi vain myöntää sen että julkilausumat ovat itse asiassa osa ohjelmaa, joskin ehkä puhuttaisiin toissijaisista tavoitteista. Lisäksi on hyvä huomata, että nykyinen piracore ei oikein riitä kunnallisvaalien pohjaksi.

Lopuksi suorasta demokratiasta sen verran, että pidän sitä hieman vaarallisena. Perustuslaki ei yhdessäkään valtiossa ole paljoa painanut. Kuitenkin minusta kansan tulisi voida päättää suoraan vaalitavan uudistamisesta, koska hallituspuolueet ovat jäävejä tekemään sitä – tästä oli mielipidekirjoitus Hesarissa. Perustuslakituomioistuin on toinen mielenkiintoinen idea kansalaisoikeuspuolueelle, mutta asiantuntijajoukko lyttäsi sen Hesarissa vedoten siihen että se tekee juridisesta vallasta poliittista.

Mahtuisikohan puolueohjelmaan loppukevennys: toisin kuin kopiointia, merirosvoja ei tule vapauttaa.