Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 21.4.2011 at 15.51
Profiilikuva käyttäjästä olavi

whiic kirjoitti:
Quote:oakiim:[quote]EDIT (lisäys): Miten piraatit suhtautuisivat vaalipiirien poistoon? Tietysti se hyödyttäisi PP:n eduskuntaan pääsyä, mutta eikö se ole muutenkin järkevää ja johdonmukaista, koska ainakin omasta mielestäni vaikkapa lappilaisen äänestäjän pitäisi saada äänestää vaikkapa helsinkiläistä ehdokasta, jos kokee tämän ajavan asioitaan parhaiten?

En tiedä onko tutkittu, mutta uskon, että vaalipiirien yhdistämiselle on muutenkin vahva konsensus. Sitähän ne nyt eduskunnassakin junailee. Piraatit ovat toki sitä mieltä, että nyt junailtuu vaalipiirien yhdistämiseen ei tulisi asettaa täysin anti-demokraattista, synteettistä 3% vaalikynnystä (ts. ”alle 6 ehdokasta saaneet puolueet eivät saakaan yhtään ehdokasta” -periaate). Se on silkkaa vallan betonoimista ja demokratian halveeraamista eikä sitä ole millään tavoin järkevä paketoida yhteen vaalipiirien yhdistämisen kanssa.[/quote]
Vaalipiirejä ei varsinaisesti olla yhdistämässä, koska koko maan kattava vaalipiiri olisi yksinkertaisesti liian iso vaalikampanjointiin. Maan kattavia kiertueita tekevät lähinnä puolueiden puheenjohtajat.

Suunnitellun vaaliuudistuksen (joka lienee nyt kaatumassa) jälkeen eduskuntapaikat jaettaisiin puolueille valtakunnallisen kannatuksen mukaan. Lapin äänestäjä ei silti voisi äänestää Helsingin ehdokasta. Tämä uudistus ilman vaalikynnystä kuulostaisi minusta lyhimmältä tieltä oikeudenmukaiseen vaalitapaan.