Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
ikajaste # Posted on 21.4.2011 at 17.39
Profiilikuva käyttäjästä ikajaste

whiic kirjoitti:
Quote:koko persuilmiö kertoo, että kannatusta perinteiseen, konservatiiviseen vihervasemmistolaisuuteen ei ole.
Quote:– vihervasemmisto ei todennäköisesti pääse hallitukseen vaalitappionsa jälkeen (ja toivonkin, että ei pääse)

Hmm, onko siis mielestäsi Entisen Kolmen Suuren lähiaikojen politiinen linja ollut vihervasemmistolaista? Itse siis ainakin näen lähiaikojen menon reilusti oikealle päin kallistuvana ja maltillisen vihreänä.

Jos taas viittaat vihervasemmistolla siihen minkä minä ymmärrän vihervasemmistoksi, eli Vihreiden vasemmistosiipeen, ja uusitumista yrittävään Vasmmistolliittoon, en ihan ymmärrä miten persumenestys olisi tulkittavissa jotenkin yksiselitteisesti vihervasemmistolaisuuden vastavoimaksi.

Näistä Vihreät kyllä kärsivät vaalitappion, mutta Vasemmistoliitto pärjäsi suhteessa hyvin. En olisi yllättynyt jos Vasemmiston uuden johdon sekä selkeämmin ja voimakkaammin vihertävien arvojen kautta olisi ääniä siirtynyt nimenomaan Vihreiltä Vasemmistoon. (Voi toki olla että teen yleistyksen anekdootista – olen itse yksi näistä siirtyneistä. Mutta laajempiakin viitteitä tästä siirtymästä on.)

whiic kirjoitti:
Quote:Motivaattorina toimi taatusti mm. vihervasemmistolainen ”suvaitsevaisuus”-fasismi ja feministinen miesviha.
Imagotasolla näin voi toki olla, jos siitä puhuit. Jos taas et, niin toivoisin että sinä ja muut ihmiset välttävät tällaisia radikaaliyleistyksiä. Ne ovat tyypillisiä kuppikuntaisessa puoluepolitiikassamme, toki, mutta toivoisin että Piraattipuolueen keskusteluissa pysyttäisiin ihan asiassa.

Saattaa olla että poliittisessa feminismissä tapahtuu ylilyöntejä, ja suvaistevaisuutta saatetaan tukea liikaa sananvapautta vastaan. Mutta se ei tee näistä ”fasismia” tai ”miesvihaa”, kiitos.