Vs:Missä löytyy KAIKKIEN puolueiden kannatusluvut?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Missä löytyy KAIKKIEN puolueiden kannatusluvut? Vs:Missä löytyy KAIKKIEN puolueiden kannatusluvut?

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 4.12.2010 at 17.33
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Pirate0 kirjoitti:
Quote:Se riippu myös miten galluppia kysytään, kuten esim. kysymys mitä eduskunta puoluetta aiot äänestää ensi vaaleissa ja annetaan lista jossa on vain nykyiset eduskunta puolueet mukana. Siinä on paha mennä valitsemaan PP:tä vaikka haluaisikin.

Sitten voidaan pelata siten keneltä kysytään ja missä. Todennäköisesti ikäjakauma on linearinen eli kaikki ikäryhmät on edustettuna.

Julkisten galluppien lähteet julkaisevat webbisivuillaan, mitä tuli kysyttyä, ja oikaisevat otantansa sen mukaan, mitä väestö on. Eli jos otantaan sattuu liian paljon nuoria tai vanhoja niin niiden painoarvoa vähennetään jne.

Taloustutkimus sai palautetta aikoinaan siitä, että se arvioi monta kertaa Kokoomuksen kannatuksen liian matalaksi. Sattumoisin konservatiivit aktivoituvat äänestämään, jos arvelevat olevansa häviäjien puolella. Vasemmisto taasen ei vaivaudu uurnille, jos luulee voittavansa.

Quote:En teidä miten kallis gallup olisi mutta jos olisi rahaa ja aikaa niin voisi tilata gallupin miten PP näkyy suomessa.

Ei kannata, mutta olen kyllä vinkannut jossain postauksessa, missä niitä liikkuvia äänestäjiä on.

Kannatus tulee olemaan haarukassa 0.5%-7%. Alin kannatus tulee ilmaiseksi, eli jos ei tehdä yhtään mitään.

Quote:Vois myös ostaa vaikka hesarista mainoksen ja mainostaa jotakin tapahtumaa pipun logolla.

Vaalikassa näkyy tässä: http://ostapiraatti.fi/ Eiköhän tuo johonkin käytetä, kenties juuri vaalien alla.

Bloggaamisella on rajansa. Näkyvyyden lisääminen menee jalkatyöksi, kuten Lahdessa: http://maripalmulehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53726-piraattien-reilua-politiikkaa-ihan-jokaiselle