Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 2.6.2009 at 20.53
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Niin se onkin tulevaisuudessa mietittävä tarkemmin, että mistä asioista jäädään voitolle ja mistä ei. Ihan niinkuin muussakin bisneksessä. Sijoituksen suuruus ei takaa mitään erityisoikeutta onnistua tienaamisessa.

Pelitalo Valven pomo jonkin aikaa sitten kehoitti leffojen tekijöitä (etenkin animaatioissa) julkaisemaan menestyneistä leffoistaan uusia versioita. Niitä on halpaa tehdä. Esim. missä on Toy Story 1 2.0 päivitetyillä grafiikoilla ja äänillä?

Tai sitten tehdään mieluummin sarjoja, joissa samoja kulisseja käyttäen voidaan kuvata tuntikin materiaalia. Esim. mieti kuinka kauan Prison Breakissa ne on pyöriny siinä samassa varastossa miettimässä asioita tai samassa vankilassa koittamassa päästä pois. Tai 24:ssä CTU:ssa samoissa pienissä tiloissa pyöritty 6 tuotantokautta. Vielä huimempi esimerkki on Kauniit ja rohkeat, missä on varmaan 5000 jaksoa pyöritty kolmessa olohuoneessa. Tai Salkkarit.

Leffat voi kyllä olla hyviä, vaikka ne ei maksaisi 100 miljoonaa. Sitä paitsi myyhän ne leffat voitokkaasti nytkin. Eivät vertaisverkot ole jokin ilmiö, mikä tulee sitten jos ne laillistetaan. Se on ihan jokapäiväistä elämää jo nyt. Etenkin Suomessa ja Ruotsissa.

Mitä sitten tulee tuotteen levittämiseen ennen julkaisupäivää, niin sen Piraattipuolue katsoo rikolliseksi. Tosin vastuussa eivät voi olla muut kuin alkuperäinen vuotaja, koska eihän nettisivuilla voi lataajat joka tuotoksen kohdalla varmistaa, onko se julkaistu vai ei. Alkuperäinen vuotaja on tosin kovan suosion saaneissa vuodoissa tappioihin perustuen hyvinkin suuressa korvausvastuussa. Varmasti myös pelisääntöjen selkiytyminen itsessään estäisi tällaisia vuotoja, koska nyt lähettäminen ei ole sen rikollisempaa ennen julkaisupäivää, kuin sen jälkeen.