Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
Nuihc88 # Posted on 3.6.2009 at 4.35
Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88

Quote:Teppo kirjoitti:
Väärin. Se, että jokin elokuva maksaa x-summan, niin se tarkoittaa kylmästi sitä, että joku tai jotkin asia(t) on vain maksanut toteuttaa niin paljon.
Väärin, se tarkoittaa kylmästi sitä että joistakin asioista on päätetty maksaa niin paljon. Se mitä ostetaan ja mitä oikeasti tarvitaan ovat käytännössä kaksi täysin eri asiaa.
On sitä joskus maksettu 640 dollaria vessanpöntön kansistakin (Lähde:John Sullivan Operations Manager, FSF). Vastaavaa rahankäyttöä näkyy selkeästi mm. tiettyjen näyttelijöiden kohdalla.

Quote:Teppo kirjoitti:[quote]Mikko Kunnari kirjoitti:
Jep. Kalleimmat leffat kilpailevatkin keskenään sillä, että kuinka paljon rahaa niiden tekemiseen on törsätty, koska onhan 100 miljoonaa maksavan leffan oltava 100 kertaa parempi, kuin miljoonan maksanut.
Ei voi silti olettaa, että leffa olisi parempi, tai katsoja on typerä. Tämä naivius on se kompastuskivi tässä puolueessa.[/quote]…selvää sarkasmia, vai eikö muka?…

Elokuvien mainoksista voisin vielä mainita nähneeni youtubesta joitakin kuukausia sitten sellaisen esitelmän, jossa ehdotettiin mallia missä HD-videon nurkkiin laitetaan yritysten logoja/pieniä mainoksia, vähän samalla tavalla kuin TV-lähetyksissä näkyy nykyisin kanavien vesileimat. Tuskin kovin montaa pienet logot haittaisivat, kunhan palvelu olisi hyvää (HD-laatu, standardien mukainen pakkaus, torrentit RSS-syötteenä). Itseasiassa saisivat vielä laittaa kredittien loppuun 30 sekunnin mainoksenkin ja kovin montaa tuskin haittaisi. Siinä olisi sitä kunnon kilpailua piratismin kanssa.

Loppuun kuitenkin totean, ettei se tosiaan ole Piraattipuolueen tehtävä varmistaa että jokainen elokuva ja sarja maailmassa tulee saamaan rahoitusta aina ja ikuisesti. Se on teollisuuden tehtävä sopeutua yhteiskuntaan, eikä yhteiskunnan tehtävä sopeutua teollisuuteen.