Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
jaakkome # Posted on 9.6.2009 at 16.34
Profiilikuva käyttäjästä jaakkome

Musta ero yksityinen jakaminen – muu epäkaupallinen kopiointi kannattaa pitää selvänä. Esimerkiksi toisessa threadissa käsitelty toisen suojattu kuva epäkaupallisella nettisivulla -skenaario on kopioinnin lisäksi julkaisua. Epäkaupallisen julkisen toiminnan määrittelyä ja sen haasteita on tässä threadissa jo mietittykin.

Ensisijainen prioriteetti tuossa kopiointiasiassa saisi minun puolestani olla se, että yksittäisten tiedostoja toisilleen yksityistä käyttöä varten jakavien ihmisten niskaan lakattaisiin hönkimästä. Tämä hönkiminen on myös se kontrollin muoto, josta kopioinnin estämisen välittömimmät ja pahimmat yksityisyydensuojaa ja oikeusvaltioperiaatteita loukkaavat epäkohdat väistämättä seuraavat. Muun epäkaupallisen kopioinnin vapauttaminen on varmasti kansainvälisten sopimusten ym. syiden takia vielä vaikeampaa ja sen alueella on varmasti vielä paljon sellaista keskusteltavaa ja huomioitavaa, jota ei osaa vielä edes kokonaan ajatella, kun uudet tilanteet eivät ole vielä todellisina edessä. Täältä katsottuna ”kannatan epäkaupallisen kopioinnin vapauttamista” tuntuu vielä ihan hyvältä yleiseltä kannalta, mutta jos maailma alkaa yhtäkkiä nopeasti paranemaan, löytyy piraattipuolueenkin sisältä varmasti erilaisia painotuksia ja rajanvetoja.

Toinen asia on sitten se, minkälaista kaupallista toimintaa yksityisen kopioinnin edistämiseksi pitäisi / olisi realistista sallia. Piratebay, Isohunt, Google, ISP:t ja laitevalmistajat saavat siitä suoraa kaupallista hyötyä tietysti jo nyt, Piratebay tai Isohunt varmasti vähiten.