Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 24.6.2009 at 14.43
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

En kyllä näe tuossa edelleenkään syytä tai oikeutusta, joka sanelee, että teosta saa ilmaiseksi jakaa. Jokainen jaettu kopio on yksi mahdollinen menetetty kauppa. Vaikka tietysti piraatti ajattelee yleisesti, ettei sitä olisi kuitenkaan ostanut.

Enkä näe tuossa vastauksessa mitään keinoa, jolla teoksen tekijällä olisi mahdollista estää luvaton jakaminen, siis jakaminen, joka on lähtenyt ensin teoksen varkaudesta. Teoksen tekijällä ei olisi myöskään tällä ajatuksella vaihtoehtoja jakaa teostaan rahasta, kuin rajoitetusti, joka taas ei oikein kuulosta demokraattiselta. Piraattien ajatus on yhä edelleen: ”Pitäisi olla innoissaan, kun oma teos on näkyvillä!”. Mitä hyötyä tästäkään on noin rahallisesti, kun suurin osa potentiaalisista asiakkaista ei tarvitse ostaa sitä… ainiin ei tarvitse nytkään? Kunhan varautuu sanktioihin. Samahn se on sitten niissä henkirikoksissakin ja on olemassa ihan palkkatappajia, jotka elävät tällä ajatuksella, että joskus voi joutua maksamaan yhteiskunnalle tekemisestään.

Enkä tajua ylipäätään miksi laiton muutetaan laittomaksi vain koska osa ihmisistä niin tekee kuitenkin ja nykyisellä tekniikalla se on niin helppoa. Siis ajatus on tasan sama kuin, jos ajateltaisiin, että ihmisen tappaminen on nykyisin helppoa, niin pitää luoda puolue, joka koettaa ajaa henkirikokset lailliseksi, koska on nyt niin hävyttömän helppoa tappaa nykyisin joku.