Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 24.6.2009 at 19.32
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Vaikka tietysti piraatti ajattelee yleisesti, ettei sitä olisi kuitenkaan ostanut.”

Ja valtaosassa waretanko-vaiko-enkö-wareta-päätöksistä asia pitää paikkansa. Eräs englantilais”tutkimus” taisi vääntää keskipiraatin ladaavan vuosittain 2000 eur edestä tekijänoikeudella suojattua materiaalia. Kun keskivertopiraatti vieläpä on nuori, alle 30, todennäköisesti vielä opiskelija, niin kuinka hänellä olisi varaa edes ostaa 1000 eurolla immateriaalioikeuksia vuodessa, kun on vuokra, ruoka, TV-maksu, ISP:n perimä maksu, lukuvuosimaksu, ajoneuvovero, polttoainekulut ja huoltokulut, investoinnit kodinelektroniikkaan. Siinä on sen verran ahtaalla, että saa pierrä sisäänpäin.

”Piraattien ajatus on yhä edelleen: ”Pitäisi olla innoissaan, kun oma teos on näkyvillä!”. Mitä hyötyä tästäkään on noin rahallisesti, kun suurin osa potentiaalisista asiakkaista ei tarvitse ostaa sitä… ainiin ei tarvitse nytkään? Kunhan varautuu sanktioihin.”

Voin välttää ostamisen myös jättämällä teoksen ostamatta sekä lataamatta. Jos jätän lataamatta, jätän todennäköisesti myös ostamatta. Eli kyllä on laillinen keinokin välttää ostamista ja artistilla ei ole mitään oikeutta pakottaa minua ostamaan mitään.

”Enkä tajua ylipäätään miksi laiton muutetaan laittomaksi vain koska osa ihmisistä niin tekee kuitenkin — ajatus on tasan sama kuin, jos ajateltaisiin, että ihmisen tappaminen on nykyisin helppoa, niin pitää luoda puolue, joka koettaa ajaa henkirikokset lailliseksi”

Ensinnäkin, kiitos että vertasit meitä palkkatappajiin.

Toiseksi, ks. puolueen virallinen kanta asiaan http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/useinkysyttya
kysymys nro 2: ”Eikö tiedostonjakamisen yleisyys ole huono peruste sen laillistamiselle?”

Ks. myös http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/epaekaupallinen-kopiointi

Eli Miqueltozzz:n perustelut yksityisen kopioinnin vapauttamiseksi eivät suinkaan ole ainoat eikä riittävät, mutta enemmän ja parempia perusteluita kuitenkin on olemassa.