Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 25.6.2009 at 0.53
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Teppo: ”Ei tietenkään kyse ole siitä, että jokaisen pitää ostaa teoksesi kopio. Kyse on siitä, että jos kerta waretat, voit jättää tuotteen ostamati.”

Jos en wareta, voin silti jättää tuotteen ostamatta.

En tietenkään väitä, että waretus ei vaikuta ostamispäätökseen, mutta väitän, että suhde ei ole niin mustavalkoinen. Waretus voi myös toimia preview-tarkoituksessa, jonka pohjalta tehdään päätös haluaako ostaa laillisen version oheismateriaaleineen. Eli haluaako vaihtaa 192 kbittiset mp3t CD-tason wav-raidoiksi, väriprinttauksella koristellulle ceedeelle poltettuna, kotelossa, jossa on coverit ja joka on aito ja omaa keräily ja jälleenmyyntiarvon.

Waretus voi viedä tuotteelta myyntiä, waretus voi lisätä tuotteen myyntiä. Pienet artistit voivat hyvinkin hyötyä. Piraatit ovat sekä uhka että mahdollisuus.

Teppo: ”Minulla ei ole mitään syytä lähteä rakentamaan mitään vastinekasaa johonkin keksittyihin päätelmiin. Minusta on kyllin vahvaa sanoa vastaan, ettei rikosta voi muuttaa oikeudeksi ihan vaan, koska musta se on kivaa ja muutkin ja koska sen valvonnassa on sitä ja tätä ongelmaa.”

Jos olisit lukenut ne päätelmät, kävisi itsestäänselväksi, että perusteluita on muitakin kuin ”koska se on kivaa”. Mutta ethän sinä viitsi argumentoida asiallisesti… :p