Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
Nuppi # Posted on 25.6.2009 at 8.13
Profiilikuva käyttäjästä Nuppi

Teppo kirjoitti:
Quote:Waretus voi sitä ja tätä, mutta silti piraatit ajattelee asian mustavalkoisesta ja tuumii, että laki pitää purkaa.

Minun mielestä lakia voisi muuttaa ensisijaisesti kuluttajaystävälliseen suuntaan, mm. ostettua tallennetta kuten DVD, CD-levy tai tietokonepeli, tulisi voida käyttää haluamallaan tavalla. esim. muuntamalla se (musiikki tai elokuva) erilaisilla kannettavilla soittimilla toistettavaksi ja kieltää tekniset rajoitukset koskien tallenteen käyttöä. Esim käyttörajoitus(=kopiosuojaus) ja DRM.

Itse syyllistyn päivittäin rikkomukseen (vai onko se jopa rikos), kun katselen omia ostamiani DVD-elokuvia VLC-mediaplayrilla, sillä kyseinen sovellus käyttää libdvdcss2 kirjastoa DVD-levyllä olevan css-salauksen purkamiseen. Kyseinen css salaus pitää purkaa, jotta elokuvaa pystyy edes katsomaan, muuten se on vain pikselimössöä.

Sananvapauskysymyskin on tärkeä, sillä mikäli halutaan säilyttää vapaana yritys tai valtiovetoiselta kontrollilta (muuten kuin perusinfraltaan), joudutaan myös pitemmällä aikavälillä sallimaan waretus. Waretuksen täydellinen kitkeminen vaatisi tarkkaan kontrolloidun verkon ja ennakkosensuurin käyttöönoton. Niinkuin Iranissa tällähetkellä tai Kiinassa jo oletuksena. Itse en pidä teollisuuden intressejä ihmisten yksityisyyden, viestintävapauden ja sananvapauden ylittävinä tekijöinä.

Teppo kirjoitti:
Quote:Eli on ihan perusteltua ajatella, että jokainen waretettu levy on mahdollinen menetys.

Korostaisin sanaa mahdollinen. Periaatteessa mikä vain asia mikä vie aikaa musiikilta tai leffoilta on mahdollinen tulojen menetys kyseisille, jopa negatiivinen levy/leffa-arvostelu on mahdollinen myyntitulojen supistaja. Kirjasto on mahdollinen tulojen menetys…