Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 25.6.2009 at 8.28
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Nuppi kirjoitti:
Quote:
Minun mielestä lakia voisi muuttaa ensisijaisesti kuluttajaystävälliseen suuntaan, mm. ostettua tallennetta kuten DVD, CD-levy tai tietokonepeli, tulisi voida käyttää haluamallaan tavalla. esim. muuntamalla se (musiikki tai elokuva) erilaisilla kannettavilla soittimilla toistettavaksi ja kieltää tekniset rajoitukset koskien tallenteen käyttöä. Esim käyttörajoitus(=kopiosuojaus) ja DRM.

Lakia tietysti voisi (kaikkea voisi). Toisaalta tällä hetkellä myynti ei osoita, että lakia pitäisi muuttaa kuluttajan edunmukaiseksi. Se ei tunnu pääsääntöisesti haittaavan. Kiusallisi nuo suojaukset on, sitä en kiistä. Toisaalta, julkaisijalla on kaikkeen tähän oikeus ja pitääkin olla. Kuluttaja sitten ostaa jos ostaa, nyt ostaa.

Nuppi kirjoitti:
Quote:Sananvapauskysymyskin on tärkeä, sillä mikäli halutaan säilyttää vapaana yritys tai valtiovetoiselta kontrollilta (muuten kuin perusinfraltaan), joudutaan myös pitemmällä aikavälillä sallimaan waretus. Waretuksen täydellinen kitkeminen vaatisi tarkkaan kontrolloidun verkon ja ennakkosensuurin käyttöönoton. Niinkuin Iranissa tällähetkellä tai Kiinassa jo oletuksena. Itse en pidä teollisuuden intressejä ihmisten yksityisyyden, viestintävapauden ja sananvapauden ylittävinä tekijöinä.

Ihmisen vapauteen kuuluu myöskin tehdä vapaasti kauppaa ja myydä teoksiaan. En ymmärrä miksi waretus nyt olisi joku pakollinen asia, joka nyt vain pitää vetää läpi. Toki ymmärrän pointin kuluttajan kannalta, mutta entäs se tekijä/myyjä? Kai silläkin pitää olla sijaa sanoa?

Kiinat sun muut ei asiaan liity millään lailla. Tai sillä tavoin, jos ajatellaan, että asiat pitää pistää kommunismin kaltaiseen muottiin ja sitä pitää sitten suojella millä hinnalla tahansa.

Nuppi kirjoitti:
Quote:
Korostaisin sanaa mahdollinen. Periaatteessa mikä vain asia mikä vie aikaa musiikilta tai leffoilta on mahdollinen tulojen menetys kyseisille, jopa negatiivinen levy/leffa-arvostelu on mahdollinen myyntitulojen supistaja. Kirjasto on mahdollinen tulojen menetys…

Niin minäkin korostan. Korostaisin myöskin siinä tapauksessa, jossa waretusta oltaisiin laillistamassa. Mahdollisesti se ei toimisikaan, kuten piraatit nyt kertovat. On niitä hullumpiakin ideoita myyty kansalaisille, kuten Saksa, Venäjä jne osoittaa. Ja nyt ei tarvitse sanoa, että rinnastan piratismin Saksaan, Venäjään jne. Osoitan nimenomaan, että hulluja ideoita on ennenkin koettu hetkellisesti todella viisaiksi.