Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
Nuppi # Posted on 25.6.2009 at 11.32
Profiilikuva käyttäjästä Nuppi

Teppo kirjoitti:
Quote:
Monimutkaistahan tuo on, kun toisaalta pitäisi estää luvaton kopioiminen, mutta toisaalta tekniikan takia olla suojaamati.En kuitenkaan näe waretuksen vapauttamista ratkaisuksi, koska se tarkkoittanee muunkin, kuin digitaalisen materiaalin vapauttamista, ainakin jos kaikki muutkin piraattien ajatukset menisivät läpi.

Kopioinnin estäminen on vaikeampaa kuin viisasten kiven luominen, joten käyttörajoitteet hankaloittavat vain niiden elämää, jotka sellaisen sisältävän tuotteen ovat hankkineet. Ja tässä oli kyse vielä ihan perinteisesti kaupasta kannetusta tuotteesta. Netistä luvattomasti ladatuissa tuotteissa ei moisia estoja ole.

Minkä muun materaalin kuin digitaalisen materiaalin yksityisen käytön vapauttamista tarkoitat?

Teppo kirjoitti:
Quote:
Käytännössä piraattien ehdotus veisi (vaikkei kielläkkään) teoksien myymisen. Jos vaikka nyt olisikin jollain ”miestä” ostaa hyviksi todetut levynsä ihan vain, koska näillä argumenteilla tälläinen laki saatiin läpi, niin tulevilla sukupolvilla tuskin on. Heillä ei olisi mitään painolastia maksaa mistään.

Tässä on ilmeisesti takana se ajatus, että kun netistä voi ladata biisit maksutta niin miksi maksaa? Eikö vain? Noh, ainakin Trent Reznor elää tällä tavoin ihan mukavasti. Tietysti kyseessä on tunnettu muusikko, mutta en näe syytä miksei sama onnistuisi muillakin mm. Jamendo on hyvä esimerkki. Aloittelevat muusikot joutuvat muutenkin jakamaan musiikkiaan, jotta saisivat tunnettavuutta ellei sitten satsata tajuttomasti rahaa mainontaan, mikä on taas tietoisesti otettu riski. Piraattipuolue ei tavoittele piraattilevykaupan sallimista, jos sitä luulet. Ja mitä vielä myymiseen tulee niin radiosoittoihin, esiitymisiin, sekä kaikkiin muihin kaupallisiin käyttötarkoituksiin ei tulisi mitään muutosta.

Teppo kirjoitti:
Quote:
Edelleenkin, Kiinan jutut ei kuulu tähän asiaan. Heidän intrenssin on muualla. Ei heillä ole intressejä niinkään suojata tekijöiden rahoja, vaan maan kulissia.

Ok, ei Kiinaa, mutta tilanne vaatisi internetin keskuskytkimien (vaikka maantieteellisten) sisällyttämisen mediateollisuuden valvonnanalaiseksi ja suodatettavaksi, mikäli waretuksesta haluttaisiin. Toisaalta tähän vastattaisiin sitten salauksella ja hajautetulla p2p-verkkotekniikalla. Mutta ei tästä enempää.

Teppo kirjoitti:
Quote:
Niin miksi se sitten toimisi? Monihan muuttuisi. Levyt on edelleenkin keino mainostaa itseään ja niitä mainostetaan julkisuudessa isolla rahalla ja tämän maksaa ”TO-mafiat”.
Oletko oikeasti edes tutustunut siihen puoleen, joilla mainitsemasi ”TO-mafiat” ja tekijät tekevät yhteistyötä?

En henkilökohtaisesti, mutta tuttavapiirissäni on monia ja olen kuullut levy-yhtiöistä hyvää sekä pahaa. Itselläni ei ole levy-yhtiöitä vastaan mitään. Ainoastaan katson kummaksuen joitakin heidän artistien nimissä tekemiään asioita vastaan. Sekä päivittelen heidän intoaan tuhota koko internet, sananvapaus ja yksityisyyden suoja pelkästään omien teollisten etujen suojelemiseksi.

Tilanne toimii tällähetkellä ainakin Kanadassa. Siellä tilanne on ainakin toistaiseksi täysin auki.