Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
uuspiraatti # Posted on 2.6.2009 at 17.54
Profiilikuva käyttäjästä uuspiraatti

Quote:Toki yksi helppo vastaus on, että useat elokuvat tuottavat takaisin kulunsa niin nopeasti, että piratismi ei ehdi uhkaamaan niiden tuottoa. Monet haluavat nähdä sen elokuvan ensimmäisten joukossa ja toisaalta elokuvateatterit ovat erilainen kokemus kuin se muuten vastaava kotiteatteri, jota ainakaan itse en jaksaisi ryhtyä rakentamaan vaikka olisikin massia siihen. Sama periaate toimii tekniikassakin: vaikka patentit suojaavat tekniikkaa parikymmentä vuotta, niitä on usein helppo kiertää niin, että vastaavat tuotteet tulevat parin vuoden sisällä kilpailijoille. Siksi ansaintamalli on tavallisesti muodostunut niin, että tuotekehittelyn kulut saadaan niiltä ensimmäisiltä ostajilta, jotka maksavat jopa kaksikin kertaa enemmän kuin ne, joilla ei ole tarvetta saada tuotetta niin aikaisin. Sen jälkeen vähitellen maksetaan muita kuluja – lopulta hinta lähestyy puhdasta tuotantoarvoa. Samalla logiikalla elokuviakin voi näyttää niin että pari ekaa päivää ovat jonkin verran kalliimpia, jolloin innokkaimmat katsojat maksavat suuremman osan elokuvan tuotosta. Joka tapauksessa ne pari viikkoa ovat uusille elokuville kriittisiä.

Teknisiä tuotteita ei saa kopioida. Voit tehdä samanlaisia tuotteita, mutta et samoja.

Kestää enintään kaksi tuntia kopioida 85 miljoonaa dollaria maksanut ”Pink Panther 2” ja tuloksena on 100% sama tuote. Ranskalaisista salapoliiseista kertovia elokuvia kuka tahansa saa tehdä aivan niin monta kuin haluaa.

Jos sama tuote on saatavilla kaksi tuntia alkuperäisen julkaisemisen jälkeen ilmaiseksi ”epäkaupalliseen” käyttöön, väittävätkö piraatit tosissanne että kymmenet miljoonat maksaisivat tuotteesta? Jos olisi joku parempi tapa tienata, sitä käytettäisiin jo. Ainoa mahdollisuus että elokuviin sijoitettaisiin (huomattavasti) vähemmän tai laatua heikennettäisiin esimerkiksi mainoksilla.

Miten muutos toisi elokuvista pitävälle hintalaatusuhteeltaan parempia tuotteita?

Vai perusteletteko ”epäkaupallisen” käytön jollain muulla syyllä?