Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä on epäkaupallinen kopiointi? Vs:Mitä on epäkaupallinen kopiointi?

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 2.6.2009 at 19.42
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Quote:Jos sama tuote on saatavilla kaksi tuntia alkuperäisen julkaisemisen jälkeen ilmaiseksi ”epäkaupalliseen” käyttöön, väittävätkö piraatit tosissanne että kymmenet miljoonat maksaisivat tuotteesta?

Joo kyllä väitetään. Ihan esimerkkinä voidaan mainita leffateatterit, TV-kanavat, Blu-ray levyt (joiden lataamiseen tosiaan menee vähän enemmän ku pari tuntia, tosin tässäkin hinta pitää olla kohdallaan) ja sitten ne Spotifyn kaltaiset palvelut, joita ei toistaiseksi ole vielä olemassa. Kannattaa muistaa myös se, että leffojen markkinat kohdistuvat satoihin miljooniin ihmisiin (”lähi”tulevaisuudessa jo jopa miljardiin), eikä katsojia tarvita yleensä leffoille kymmeniä miljoonia, jotta ne olisivat kannattavia.

Quote:Jos olisi joku parempi tapa tienata, sitä käytettäisiin jo.

Ei kyse ole mistään viihdeteollisuuden voittojen maksimoinnista vaan lainsäädännölliseti sellaisen yhteiskunnan rakentamisesta, jossa haluamme elää. Nykyisin yksityisen kopioinnin valvonnan tarpeet uhkaavat kansalaisoikeuksia ja ovat jo musertaneet niitä selkeästi. Vaatimukset lisämurskaamisesta eivät ole kadonneet minnekään, vaan vauhti senkuin yltyy.

Quote:Ainoa mahdollisuus että elokuviin sijoitettaisiin (huomattavasti) vähemmän tai laatua heikennettäisiin esimerkiksi mainoksilla.

Jep. Kalleimmat leffat kilpailevatkin keskenään sillä, että kuinka paljon rahaa niiden tekemiseen on törsätty, koska onhan 100 miljoonaa maksavan leffan oltava 100 kertaa parempi, kuin miljoonan maksanut. Lisäksi monien näyttelijöiden palkat ovat (monien muiden kulujen ohella) karanneet lapasesta jo ajat sitten.

Quote:Miten muutos toisi elokuvista pitävälle hintalaatusuhteeltaan parempia tuotteita?

Muutos pakottaa turhien kulujen karsimisen ja vauhdittaa Spotifyn kaltaisten palvelujen lisääntymistä myös leffoissa ja TV-sarjoissa.