Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle? Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Julkaisija Vastaukset
Independent_Artist # Posted on 4.2.2009 at 22.20
Profiilikuva käyttäjästä Independent_Artist

Näin musiikintekijän näkökannasta on pakko sanoa että kun en ole vielä Teoston jäsen niin musiikkini leviää sen vuoksi hyvin laajalle vaikken siitä saa minkäänlaista korvausta ja tämä ei ole mitenkään huono asia koska kyse on ilmaisesta promosta. Mutta liittypä Teoston asiakkaaksi niin sen jälkeen joudut aivan jokaikisen internetsivun putsaamaan missä on sinun luomaasi musiikkia koska ”TEOSTO” esittää sen jälkeen valvovansa ”teidän” etujanne mm. estämällä vapaan kilpailun täysin. Eli et saa sen jälkeen olla oman itsesi herra vaan joudut rengiksi ja TEOSTOSTA tulee isäntä.

Eli välittömästi kun liityt ”TEOSTON” asiakkaaksi niin jopa oma vihellyksesi äänitettynä on ”TEOSTON” materiaalia ja se kuuluu lain mukaan ilmoittaa sinne.

Tämä tekijänoikeusmafioiden toiminta perustuu todellisuudessa neljän maailman suurimman tekijänoikeusjärjestön rahankeruutoimintaan. Eli Suomen ”TEOSTO” on määrätty joka vuosi lähettämään näille jokaiselle neljälle maailman suurimmalle tekijänoikeusmafialle montakymmentä miljoonaa euroa aivan tyhjästä. Kun ”TEOSTO” julkisesti esittää että näillä jokaisella miljoonalla mitä kerätään joka vuosi ”AJETAAN” tekijöiden etuja.

Esim. jo pelkistä tyhjien CD että DVD-levyjen sekä tallentavien kovalevyjen hyvitysmaksuista ”TEOSTO” kerää joka vuosi reilusti yli kymmenen miljoonaa euroa ja onkohan niiden konttorissa oikein selvännäkijä joka katsoo kristallipallosta että kenenkä säveltäjän musiikkia näille tallenteille oikein tullaan polttamaan kun ”TEOSTO” ilmoittaa että myös hyvitysmaksut menevät ”TEKIJÖILLE”.

Yksi merkittävä kysymys onkin että jos kerta TEOSTO:n mielestä heidän systeeminsä on ruudinkestävä järjestö ja jokainen penni kulkeutuu alkuperäisille tekijöille niin kuinka on mahdollista että suurin osa heidänkin hyvin lahjakkaista asiakkaistaan joutuvat elämään luovan työnsä vuoksi lähes kädestä suuhun ?

Eli joutuvat jatkuvasti jopa tulemaan toimeen työmarkkinatuella kun ei ole tippunut apurahoja erinäisiltä taidetta tukevilta järjestöiltä ?

Kun sen sijaan jokainen heidän asiakkaansa on sidottu täysin viihdeteollisuuden raakaan kilpailuun mukaan joka tekee heistä täysin riippuvaisia levy-yhtiöistä sekä kustannusyhtiöistä joista jälkimmäinen katsoo oikeudekseen luoda tekijän kanssa sopimuksia joissa kustantaja nappaa 1/3 osan teoksen tekijänoikeuskorvauksista. Eli kvartaalikapitalismi jyrää vahvasti ja entistäkin enemmän muusikoita on työttömänä.

Kaupallinen musiikki onkin sitten aivan eri osastoa ja jos sinne onnistut myymään sielusi niin nälkään ei tarvitse kuolla ja varsinkin suurien levy-yhtiöiden suojateilla menee lujaa. On Porchet ja Jaguarit alla sekä löytyy ylimääräistä rahaa luksusasuntoihin kun samalla paljon lahjakkaammat musiikintekijät joutuvat tyytymään hernekeittoon ja näkkileipään.

Tämä ala on siis varsinainen epätasa-arvon viidakko ja siellä on vielä joku päivä pakko alkaa jonkunlainen muutos joka todennäköisesti alkaa CD-levyn kuolemalla ja sitä seuraa levyteollisuuden konkurssi joka taas tulee lisäämään livemusiikin kysyntää, mutta samalla tietenkin viihdeteollisuuden mafia on valmis korottamaan konserttilippujen hintoja ja vetämällä siellä kokonaiskakusta vieläkin suuremmat siivut itselleen. Olisitko itse valmis maksamaan Madonnan keikasta 150 EUR/lippu… Kun tämä on varmaan jo neljän vuoden päästä arkipäivää.