Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle? Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Julkaisija Vastaukset
Independent_Artist # Posted on 12.2.2009 at 23.27
Profiilikuva käyttäjästä Independent_Artist

Kyllähän tähän musiikkialaan mahtuu vaikka minkälaista onnenonkijaa jotka tavoittelevat levytyssopimusta kuin jotain lottovoittoa.

Bänditkin ovat itseasiassa omanlaisia uskontoja joita ei ole kenelläkään oikeutta kyseenalaistaa vaikka musiikki elää ja paljon paskaakin tulee joka tuutista ulos.

Musiikkiteollisuuden nyrkkisäännöissä on aina ne faktat joihin olisi jokaisen aloittelevan bändin ja muusikon syytä perehtyä ennen kuin alkaa vehtaamaan niiden levy-yhtiöiden liikemiesten kanssa ja se perustuu artistin/bändin vedätykselle.

Olen itse kuullut näitä tarinoita kuinka levy-yhtiön toimitusjohtaja on lähes aivopessyt orkesterin pojat lupauksillaan kuinka heidän levynsä tulee myymään paljon ja tippuu sitten rahaa ja mainetta. Mutta sitten kun albumi julkaistiin niin myynti jäi alle tavoitteen, minkä jälkeen levy-yhtiön hikiset liikemiehet vetävät maton itse artistin/bändin jalkojen alta pois jonka jälkeen uuden levytys-sopimuksen saaminen on sitten jo 100 kertaa hankalampaa kun muut yhtiöt tietävät jo valmiiksi flopiksi.

Sen vuoksi tämä musiikkiala onkin kaikessa epätasa-arvoisessa kaupallisuudessaan hyvin raakaa peliä jota varsinkin lahjakkaammat ja herkemmät taiteilijat eivät kestä. Joten ei ole ihme miksi kovimmatkin muusikot vetää usein viinaa kaksin käsin kun kertakaikkiaan ei päänuppi kestä.

Muusikkojen välinen kilpailu taas on oma lajinsa ja sielläkin tuntuu olevan vanha kunnon kapitalismin oppikirja edelleen käytössä, että jokainen kolleega on toiselle susi ja voi syödä sulta hommat. Kun kuitenkin kaikki me muusikot ollaan samassa veneessä niin en ymmärrä sellaista jatkuvaa sorsimista ja ylenkatsomista/kilpailua. Pelkoahan se vain on, joten ei ole ihme että usein kun törmäät puolituttuun kolleegaan kadulla niin eivät ole näkevinäänkään, kun heidän egonsa mielestä he ovat teidän yläpuolella.