Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle? Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Julkaisija Vastaukset
Diesel # Posted on 29.7.2011 at 22.33
Profiilikuva käyttäjästä Diesel

Pirate0 kirjoitti:
Quote:Kysymys kuuluu miksi jonkun olisi oikeus saada rahaa musiikin teosta? Onko muka siivoojalla mahdollisuutta hinnoitella palkkansa?
Kyllä on. Hänellä on mahdollisuus neuvotella työsopimuksensa itsenäisesti, tai ammattijärjestön jäsenenä ammattijärjestön normien mukaan. Jos hänen osaamisensa on erinomaista, hänellä voi olla mahdollisuus jopa erilaisiin tehtäviin, joista hän voi jälleen neuvotella paremman palkan. Jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus määritellä työnsä arvo. Asiakkaalla on sitten oikeus päättää, maksaako tuon arvon, vai jättääkö tuotteen ostamatta. Asiakkaalla ei ole oikeutta päättää viedä tuote ilmaiseksi – siivojan työnantajalla ei myöskään ole oikeutta päättää, että siivoja tekeekin tämän tiistaipäivän ilman palkkaa.

Quote:Kysymys perustulosta on harhaanjohtava, ne jotka ei osaa tehdä musiikkia niin hyvin että pärjäisivät tulisi tehdä muuta töitä sen päälle. Ja ne jotka omaavat hyvät lahjat, tekevät musiikkiansa niin hyvin että pärjäävät ammatissa yrittäjinä.
Miten tällainen ”hyvät lahjat omaava” ihminen sitten elättää itsensä, jos hänen musiikkinsa jaetaan maailmalle ilmaiseksi? Miten edes maailman paras levyttävä artisti ansaitsee lapsilleen leivän pöytään maailmassa, jossa musiikki on kaikille ilmaista?

Quote:70 plus elinikä kahlitsee musiikin tekemistä aivan tolkuttomasti. Musiikkia pitäisi saada tehdä vapaasti typerien lakien turhaa estämättä.
Veikkaan, että tahtomattasi juuri alleviivasit sitä yksisilmäisyyttä, mikä piraatteja (myös sanansa taidokkaammin ja hienovaraisemmin asettelevia) yleisesti ottaen vaivaa. Typerät lait estävät heitä varastamasta hittimelodioita niitä säveltäviltä, ja samalla myöskin varastamasta musiikkia ammatikseen tekeviltä ihmisiltä heidän elannokseen tekemiä tuotteita. Siinäpä vasta tyhmyyttä kerrakseen.

Tiivistetysti:
”MINÄ HALUAN VARASTAA MUSIIKKIA ILMAN, ETTÄ TYHMÄ LAKI KIELTÄÄ! MINÄ! HALUAN! MINÄ!”