Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle? Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Julkaisija Vastaukset
Diesel # Posted on 31.7.2011 at 13.49
Profiilikuva käyttäjästä Diesel

Quote:Pirate0 kirjoitti:
Suurin osa ihmisistä kunnioittaa, mutta aina on henkilöitä joille esim auton ajaminen humalassa on ok …

Valitettavasti juurikin näin lapselliselle tasolle keskustelu piratismi-aatteen edustajien kanssa tuntuu päätyvän kerta toisensa jälkeen, liioittelematta voisin jopa sanoa: aina. Olet tietenkin vakaasti sitä mieltä, että mainitsemastasi syystä lakiin pitäisi tehdä muutos, joka sallii humalassa ajamisen? Koska kuitenkin joku jossain onnistuu ajamaan humalassa niin, ettei jää kiinni? Ymmärrät varmaan itsekin, että kirjoittamasi lause on tämän ketjun aiheen kannalta täysin merkityksetön.

No, samankaltaisella tyhjänpäiväisellä parranpärinällä (”levy-yhtiöt sitä ja tätä..”, ”tekijänoikeudet naurettavat 70v…”, ”on turha kieltää jotain mitä ei kuitenkaan pysty estämään…”) nämä warettaja-piraatit näköjään onnistuvat häivyttämään mielestään sen tosiasian, että heidän laiton kopiointinsa on nimenomaan taiteen tekijöiden, alalla työskentelevien tavallisten ja oikeiden ihmisten toimeentulosta pois. Pohjimmiltaan ja ytimeltään laiton kopiointi on sitä, että ihminen varastaa toiselta ihmiseltä.

Kommenttina vielä tuohon Bob Ostertagin tekstiin:
Hän on itse tehnyt sen päätöksen, että vapauttaa musiikkinsa ladattavaksi ilmaiseksi. Siihen hänellä on täysi oikeus, eikä tuota päätöstä voi kukaan kyseenalaistaa. Vastaavasti hänelle itselleen kuuluu myös oikeus päättää siitä, että hänen musiikkinsa ei ole saatavilla ilman korvausta. Sellaistakin päätöstä meidän muiden tulisi kunnioittaa.