Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle? Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 31.7.2011 at 17.25
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Itse pidän paljon järkevämpänä kehitystä, että talous ja ”tavaroiden” vaihdanta pyörii entistä enemmän immateriaalisen kuin materiaalisen ympärillä. Materian tuotanto ja kulutus tulee vielä tuhoamaan meidät.

Siksi on reilua ja järkevää, että ne, jotka tuottavat immateriaalista sisältöä, pystyvät elämään työllään. Tämän ei tarvitse olla ristiriidassa avoimen tietoyhteiskunnan kanssa.

Me kulutamme koko ajan aivan liikaa ja täysin turhaan tavaraan. Mihin menevät musiikin ja elokuvien ”epäkaupallisen käytön” avulla säästyneet rahat? Ok, köyhimmillä ruokaan. Mutta jos pystyy matkailemaan ulkomaille, omistaa tietokoneen ja kännykän, ehkäpä auton, niin aika varmasti säästyneet rahat ovat menneet uuden materian hankintaan.

Jos immateriaalinen sisältö pystyy tuomaan ihmisten elämään asioita, jotka korvaavat fyysisten tavaroiden hankinnan (ns. shoppailumanian), niin silloin niitä pitää ehdottomasti suosia. Ja jotta uutta immateriaalista materiaalia olisi saatavilla jatkossakin, on siitä maksettava, jos tekijät niin haluavat.

Immateriaaliset hyödykkeet ovat useinmiten sellaisia, joita ilmankin pysyy hengissä, eivöt siis välttämättömyyksiä. Mutta suurin osa myös materiaalisista hyödykkseistä on täysin merkityksettömiä hengissäpysymisen kannalta – tai ne vaikuttavat siihen negatiivisesti. Siksi jokainen maksettu immateriaalinen hyödyke antaa toivoa maapallon tulevaisuudelle. Ja jokainen uusi turha materiaalinen hyödyke on rikos paitsi ihmiskuntaa, ennen kaikkea maapalloa ja sen muita eliöitä kohtaan.