Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle? Vs:Mitä Piraattipuolue antaa muusikolle?

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 1.8.2011 at 19.45
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Quote:Nojoo, musiikkiäänitteen ”immateriaalisuus” on kyllä hieman kaksipiippuinen juttu. Jos ensin veivataan puoli vuotta treenikämpällä sähkösoittimilla ja sitten mennään Finnvoxille purkittamaan niin melko paljonhan siinä kuluu energiaa.

Parasta olisikin maapallon kannalta ehkä se, että ääniteteollisuus kuolisi kokonaan pois ja palattaisiin siihen vanhaan hyvään porvarilliseen perinteeseen, jossa ihmiset soittivat musiikkinsa itse kotona akustisilla soittimilla.

Hyvä pointti tuossakin. Korostan vielä, että immateriaalinen ei tietenkään tarkoita pelkästään äänitettä tai vaikkapa elokuvaa. Mutta toki on fakta, että netin kautta tapahtuva levitys säästää energiaa esim. vanhanaikaisiin CD-levyihin verrattuna.

Toisaalta esimerkiksi elokuvan tekeminen kuluttaa huomattavasti energiaa – varmasti paljon enemmän kuin esim. yhtä pitkän musiikkialbumin tuottaminen. Mutta toisaalta taas verkon kautta suurelle yleisölle levitetty elokuva kuluttanee kokonaisuudessaan huomattavasti vähemmän energiaa kuin yhtä isolle massalle myyty materiaalinen esine.

Quote:Diesel on huolissaan omasta työstä mutta sinä ajata yksittäisten omistajien etuja joissa näkyy juuri tämä rahan helppo ansainta ilman vastinetta, materiaa.

Pirate0:lle vielä: immateriaalisilla hyödykkeillä on helvetin vaikea tienata, hyvä jos omilleen pääsee. Menestys on melkoinen lottopotti, todennäköisyytensä puolesta. Valtaosa immateriaalisilla hydöykkeillä itsensä elättävistä (=sinnittelevistä) on ihan tavallisia yksityishenkilöitä tai pikkufirmoja – ei mitään monikansallisia mediajättejä. Ja vielä: immateriaalisen hyödykkeen tuottaminen ei suinkaan ole usein mitään ruusuilla tanssimista, vaan se voi olla hyvinkin kovaa ja rasittavaa työtä. Esimerkiksi elokuvien tekeminen on juuri sellaista.