Vs:Muiden puolueiden EU ehdokkaita

Etusivu Foorumit Arkisto Eurovaalityöryhmä Muiden puolueiden EU ehdokkaita Vs:Muiden puolueiden EU ehdokkaita

Julkaisija Vastaukset
timi # Posted on 20.5.2009 at 14.05
Profiilikuva käyttäjästä timi

HarriKivistö kirjoitti:
Quote:Monille (itselleni ehdottomasti) on kovin hankala äänestää Rkp:tä. Ensinnäkään sitä ei juuri mitenkään voi tietää mitä saa, toisaalta se mitä kaikella todennäköisyydellä voi odottaa saavansa ei ole kovinkaan toivottavaa. Ihmetyttää vain mitä siellä puolueessa oikein tapahtuu kun nyt kaksikin euroehdokasta (af Enehjelm ja Wingren) ovat ilmaisseet ainakin jonkinasteista piraattimyönteisyyttä. Onko kyse vain ohimenevästä, vaalikohtaisesta ääntenkalastelusta, vai ollaanko vähitellen heräämässä siihen tosiseikkaan että suomesta kohta kuolevat ne stereotyyppiset rannikkojen merimieshattuiset, piippua polttelevat suomenruotsalaiset, jotka tämän puolueen kohderyhmän ovat pitkälti muodostaneet – niin, ja puolue niiden mukana.

Kaksikielisenä minäkin olen aikaisemmin ollut erittäin skeptinen. RKP on (ainakin ennen) ollut puolue johon on mahtunut ties mitä ideologisia suuntauksia, mutta yhteinen nimittäjä on ollut kieli ja kielipolitiikka. Kyseistä kielipolitiikkaa en tue, joten ääneni on poikkeuksetta mennyt muualle.

Näissä vaaleissa on kuitenkin tarjolla uutta verta. Kieli on jäänyt taka-alalle, ja liberalismi noussut tärkeämpään rooliin. Herra Wingren, joka nousi ehdokkaaksi joulukuisen nuuskamielenosoituksensa takia, piti tästä puheen puoluepäivillä. Tekstiversio löytyy hänen vaalisivuiltaan tästä:
http://www.wingren.fi/patrick/2009/05/liberalismi-ja-rkpn-tulevaisuus/

Nuuskaajana mietin jo viikkoja sitten että häntä voisi hyvillä mielin äänestää, ja myöhemmät kannanotot (m.m. piratismista, rkp:n tulevaisuudesta puolueena, ja tästä: http://www.wingren.fi/patrick/2009/05/lith-kylvaa-katkeruuden-satoa/) ovat tehneet lopullisesta päätöksestä helpon. 141 on valintani.