Vs:Muutama kysymys

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 21.4.2009 at 20.55
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

Moro kaima, itse en ole aktiivi tai mitenkään muutenkaan vielä puolueen toiminnassa mukana. Näen että tästä puolueesta on potentiaalia vaikka mihin. Loppujen lopuksihan puolue on sen kannattajien näköinen, joten kaikki vaikuttaminen kannattaa.

Anttijk kirjoitti:

Quote:
Puolueohjelmassanne mainitaan demokratian ja kansalaisoikeuksien rappeutuminen Suomessa ja Euroopassa. Millä toimilla yritätte estää tätä demokratian rappeutumista? Kannattaako Piraattipuolue (tai sen ehdokas) suoraa demokratiaa?

Meitsi itse on ainakin todella kiinnostunut juuri suorasta demokratiasta. Oikeastaan enemmän kuin piratismistä tms. yhteensä. Mun mielestä netti ja tekniikan kehitys (voi sen toteuttaa myös perinteisellä mummonäänestyksellä. Metodilla ei väliä) mahdollistavat suoran demokratian toteuttamisen, kysymys on enemmänkin asenteesta ja tahdosta. Lisäksi tällä hetkellä on selkeästi sosiaalinen tilaisuus sille. Siksipä toivon että PP tai mahdollisesti joku muu puolue sellasta alkaa harrastaa.

Quote:
Mikä on piraattien kanta yhdenvertaisuuten esim. seksuaali- ja uskontovähemmistöjen kysymyksissä? Ja miten eri vähemmistöjen oikeudet taataan ja oikeusia parennetaan tulevaisuudessa?

Henkilökohtaisesti mulle ihan sama onko tyyppi homo, hetero tai bi. Myöskään uskonnolla ei niin väliä. Kunhan suomen lakeja noudatetaan. Ja kun vähemmistöjen asemaa pitää parantaa niin kysymys pitäisi oikeastaan esittää vähemmistöille ja massoille itselleen. Ruohonjuuritason demokratia ja esim. suora kansanäänestys (ensin kuitenkin puolueäänestys) vaikkapa homoparien avioliitto-oikeudesta/adoptio-oikeudesta vaan peliin. Sen mukaan sitten toimitaan.

Quote:
Jos pääsette hallitukseen seuraavaksi 50 vuodeksi, millainen on vuoden 2059 valtio ja yhteiskunta?

Jos minä pääsen joskus vaikuttamaan politiikassa, niin suomen valtio on vuonna 2059 kansalaistensa näköinen. Yhdessä suoran demokratian keinoin päätetään minkälaisessa yhteiskunnassa me haluamme elää, ja yhdessä kannamme myös vastuun siitä – niin hyvässä kuin pahassakin ;)

Lopuksi vielä mainitsen että en mikään virallinen taho jolta saat piraattipuolueen virallista suotimen läpäissyttä informaatiota. Eksyin vain tälle foorumille joskus vuosi sitten.