Vs:Muutama kysymys

Julkaisija Vastaukset
-Janski- # Posted on 21.4.2009 at 20.57
Profiilikuva käyttäjästä -Janski-

Piraattipuolueella ei ole järjestäytynyttä kantaa puolueohjelman ulkopuolisiin kysymyksiin. Kaikki viralliset kannanotot löytyvät etusivun valikon kautta.

Jokaisella puolueen jäsenellä on omat mielipiteensä muista yhteiskunnallisista asioista koko politiikan kentältä aina vasemmalta oikealle. Jäsenet saavat tulevaisuudessa todennäköisesti äänestää kaikista kysymyksistä ja eniten ääniä saanut ehdotus on sitten puolueen kanta. Kunhan tekniset seikat (en muista oliko ”teknisen apuvälineen”, eli tietokoneen, käyttö vielä jäsenäänestyksessä jotenkin juridisesti avoin kysymys, mutta sitä meillä on aikaa vielä enemmän kuin riittämiin pohtia.)

Näkisin, että suoraa demokratiaa kaikkien kesken, kyllä.

Yhdenvertaisuuskysymys menee myöskin vähän ohi itse puolueen agendan, mutta yksilön mielipiteen vapauksista ja yksityisyyden suojasta ilman säädeltyä esivaltaa puolue pitää viimeiseen asti kiinni. Nämä mainitsemasi vähemmistöt katsotaan Suomen perustuslaissa yksilön vapauden alaisiksi, joten kyllä, rinnastaisin mainitsemasi tärkeiden kysymysten joukkoon.

En tosin näe, että mikään puolue olisi uhkaamassa seksuaalisuuden- ja uskonnonvapauden poistamisella perustuslaista. Sen sijaan oikeutusta järkeväään rakentavaan keskusteluun näistä kysymyksistä nakerretaan jo nyt. Tottakai rikoksen tunnusmerkit voivat täyttyä verkkokeskustelussa samoin kuin muutenkin verkkosivuilla, mutta lähtökohta pitää olla se, että jokainen saa puolustaa omaa näkemystään tasavertaisesti. Mielipide sellaisenaan ei voi olla sivistysvaltiossa rikos, vaikka se sitten olisikin ristiriidassa yleisen kansalaismielipiteen kanssa. Hyvän maun rajat on aikalailla maalaisjärjellä pääteltävissä.

Siitä vaan kannattajakorttia täyttämään ja jäseneksi liittymään.