Vs:Muutama kysymys

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 21.4.2009 at 22.18
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Quote:Puolueohjelmassanne mainitaan demokratian ja kansalaisoikeuksien rappeutuminen Suomessa ja Euroopassa. Millä toimilla yritätte estää tätä demokratian rappeutumista? Kannattaako Piraattipuolue (tai sen ehdokas) suoraa demokratiaa?

Erityisesti vastustamme suljettujen ovien takana käytäviä neuvotteluja, eli sentyyppistä touhua mitä ACTA-sopimuksen ympärillä tapahtuu. Avoimen julkisen keskustelun pitäisi olla mahdollista jo valmisteluvaiheessa. Meistä tuskin kukaan pitää Matti Vanhasen linjasta, jonka mukaan ”keskeneräisistä asioista ei puhuta”.

Quote:Mikä on piraattien kanta yhdenvertaisuuten esim. seksuaali- ja uskontovähemmistöjen kysymyksissä? Ja miten eri vähemmistöjen oikeudet taataan ja oikeusia parennetaan tulevaisuudessa?

Kuten jo sanottu, virallista kantaa ei ole, mutta oma tuntumani on se, että puolueen jäsenet ovat keskimäärin melko arvoliberaalia porukkaa.

Quote:Jos pääsette hallitukseen seuraavaksi 50 vuodeksi, millainen on vuoden 2059 valtio ja yhteiskunta?

Ei varmastikaan olisi yhteiskunnalle hyväksi, jos Piraattipuolue olisi yksin hallituksessa 50 vuotta. ;) Sanoisin että 50 vuoden päästä kaikki puolueet ovat enimmiltä osin omaksuneet meidän ajamamme tavoitteet, pääsimme hallitukseen tai emme. Ellei jotain ihan kamalaa tapahdu. Näen Piraattipuolueen tärkeimmäksi tehtäväksi yrittää varmistaa, että mitään kamalaa, kuten siirtymistä totaaliseen kontrolliyhteiskuntaan, ei tapahdu, vaan että vääjäämätön kehitys vie kohti järkevämpää kansalaisoikeus- ja tietoyhteiskuntalainsäädäntöä.