Vs:*Nettikö pian vallattuna.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka *Nettikö pian vallattuna. Vs:*Nettikö pian vallattuna.

Julkaisija Vastaukset
Tytärniemi M # Posted on 22.7.2009 at 10.07
Profiilikuva käyttäjästä Tytärniemi M

lisää vettä myllyyn.

Kun opiskelin nuorempana sällinä tutustuin koulumme fysiikan opettajaan josta oli tullut harras ydinvoiman kannattaja ennen opettajaksi ryhtymistä. Hänen nimensä pysyköön tietovirran saloissa mutta hän oli viettänyt oman nuoruutensa opiskeuaikojen ja hieman myehemminkin ydinvoimalassa töissä. kun työsuhde loppui siirtyi hän pohjoispohjanmaalle turve voimalaan töihin tarkoituksena mitata siitä syntyvää säteilyä. tällöin suuri huolen aihe oli niin sanottun kosmisen säteilyn varastoituminen maaperään ja sitä kautta turpeeseen. Kaveri teki mittauksia ja laskuja säteilystä joka palaessa irtaantuu ja viimmeinen testi oli kiivetä savupiipun nokkaan geigeri mukanaan, tulokset olivat pelottavat. poltetulla turpeella on suuremmat radioaktiiviset päästöt kuin ydinvoimalalla.

Mitä tästä opimme, Jos kerta turvevoimalat ovat vielä käytössä ja vielä eu hyväksymiä ympäristön kehityksen kannalta on ydinvoima täysin turvallinen 15 varajärjestelmällään kunhan sitä käytetään niinkuin sitä kuuluu käyttää.

ps. ydinvoiman haitoista on nyt kirjoitettu paljon mutta jos sais vaikka linkit sinne mistä nämä tiedot on otettu. Pelkästään vain tiedon todentamiseen.