Vs:*Nettikö pian vallattuna.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka *Nettikö pian vallattuna. Vs:*Nettikö pian vallattuna.

Julkaisija Vastaukset
unknown # Posted on 22.7.2009 at 17.22
Profiilikuva käyttäjästä unknown

Tytärniemi M kirjoitti:
Quote:lisää vettä myllyyn.

Kun opiskelin nuorempana sällinä tutustuin koulumme fysiikan opettajaan josta oli tullut harras ydinvoiman kannattaja ennen opettajaksi ryhtymistä. Hänen nimensä pysyköön tietovirran saloissa mutta hän oli viettänyt oman nuoruutensa opiskeuaikojen ja hieman myehemminkin ydinvoimalassa töissä. kun työsuhde loppui siirtyi hän pohjoispohjanmaalle turve voimalaan töihin tarkoituksena mitata siitä syntyvää säteilyä. tällöin suuri huolen aihe oli niin sanottun kosmisen säteilyn varastoituminen maaperään ja sitä kautta turpeeseen. Kaveri teki mittauksia ja laskuja säteilystä joka palaessa irtaantuu ja viimmeinen testi oli kiivetä savupiipun nokkaan geigeri mukanaan, tulokset olivat pelottavat. poltetulla turpeella on suuremmat radioaktiiviset päästöt kuin ydinvoimalalla.
Mitä tästä opimme, Jos kerta turvevoimalat ovat vielä käytössä ja vielä eu hyväksymiä ympäristön kehityksen kannalta on ydinvoima täysin turvallinen 15 varajärjestelmällään kunhan sitä käytetään niinkuin sitä kuuluu käyttää.

*ERITTÄIN MIELENKINTOISTA!

*Voisitko antaa meille tapahtumaan enemmän taustamääreitä? Vuosikin olisi jo eteenpäin ja tuollaista? Nimittäin nyt ilmanmuuta puhutaan Loviisan työsuhteista lähdön ajoittamana vähintään 1980-luvusta. Jolloin Malenkan kaltaiset säteilyn varastoitumistietofaktat tiedostoineen olivat olleet jo vuosikymmenluokat kansainvälisesti boikotoituja ydintotuuksia tietokanavistojen TABU:ina!

*Olen ITSE kysynyt STUK:lta heidän suhtautumisiaan mm. TVO:n Porin kivihiilivoimalan sisältämistä ns. ”säteilypäästöistä”. Kas kun TVO kasaa surutta kivihiilivoimalansa jätteet suoraan Ahlaisiin maanparannusaineena MEREEN! No vastauksessaan STUK määritteli. Ettei MIKÄÄN poltossa kasautuva aine TIETYSTI ole säteilypäästöä! VAIN ydinvoimalassa fissiolla lisä-AKTIVOIDUT aineet STUK luokittelee säteilysaasteeksi! Tämä on siltäosin linjassa, ettei johonkin turvevoimalan polttimeen kasautuvaa arkista graniittipölyä kuulu luokitella kokonaisuuden summakasvuksi. Koskei sellaista tapahdu, niin STUK tosiaan salli TVO:n Ahlaisten tuhkan kasaamisen surutta rantaan.

*Tuo, että MYÖNNÄT kvanttiydinfyysikkojen TIETÄVÄN, että säteilyn energia luonnollisesti VARASTOITUU alkuaineisiin biotooppeihimme oli erittäin mielenkiintoinen tieto. STUK/IAEA kun ei sellaista myönnä olevan edes mahdollista!

*Siitäkään huolimatta, että 50-70-luvuilla maailman ydinfysiikan resursseista mm. Pekka Jauho ilmoitti menevän puolet noihin Malenkan-, Lauritsenin- , Ajzenbergin-kuorimalliteorioihin, lisäyskerrointaulukointeihin yms.. Joiden mukaan säteily voi tosiaan, kuten myönsit varastoitua suoja-aineisiinsa pahemmalle tasoille, kuin alkuperäisestä lähteestä edes tulee! Nämä tutkimukset antoivat 60-luvun aluilla lukuisia mm. Nobeleita. Mutta noista tutkimuksista puhuminen on nykyään sisäministeriömiliisien salaama kylmä TABU! Sensuroitu nykynetti ei paljasta näistä tutkimuksista edes tutkitun teorian nimeä. Tilanne tosiaan on niin rajussa ydinalan sensuroinnissa, että haluaisin erittäin mielelläni lukea tästä Piraattipuolueen foorumistanne lisää materiaalia ja taustaa esittämästäsi. Niin mielenkiintoisen totuuden heitit esille.B)