Vs:*Nettikö pian vallattuna.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka *Nettikö pian vallattuna. Vs:*Nettikö pian vallattuna.

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 18.7.2009 at 15.56
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Pitkää vääntöä vähäisillä faktoilla ja paljolla retoriikalla, ja linkki sananvapauteen todellisella aasinsillalla. Enpä usko, että sananvapauden rajoitukset koskevat eriäviä mielipiteitä ydinvoimasta.

Lisäksi siellä oli kivoja sisäisiä ristiriitoja. Vastustat, ydinvoimaa sen vedenkulutuksen takia. Käytät biopolttoaineiden käytön lisääntymisen aiheuttamaa vedenkulutuksen lisäystä argumenttina ydinvoimaa vastaan. Entä, jos myös ydinvoima korvattaisiin biopolttoaineilla, koska sitä ei voi fossiilisillakaan korvata (Kioton ilmastosopimus) ja koska kaikki joen on jo nyt padottu?

Kuparin tuhlaaminen luonnollisesti ärsyttää… tosin vielä enemmän ehkä ärsyttää se, että joku kritisoi kuparin tuhlaamista ja levittelee pelkoa säteilystä. Ehkä ydinvoimaloiden ja ydinvoimalajätteen loppusijoittelu on viety turvallisuuden suhteen maaniselle tasolle. Siitä huolimatta, että ydinvoimala on PALJON turvallisempi paikka kuin oma kotisi, ”vaarallisuutta” käytetään perusteena sen vastustamiselle.

Luulenpa, että hiilivoimaloissa tapahtuu enemmän tapaturmia, kuin ydinvoimaloissa. Ydinvoimaloista jaksetaan vaan kauhistella: ”herrajestas, löydettiin virhe ydinvoimalaa rakennettaessa, jouduttiin korjaamaan se”. Jos kyseessä olisi jokin muu voimala kuin ydinvoimala, tarkistukset olisi niin pintapuolisia, että niissä ei löydettäisi puutteita. (Ja jos sitten kaasuputki pamahtaa 10 vuoden käytön jälkeen tappaen vieressä seisseen työntekijän, se ei varmaan lohduta, että paineaalto, höyry ja lentävät metallinkappaleet eivät olleet radioaktiivisia…)

Pointtini: TARJOA PAREMPI RATKAISU.

”Vihreät” ovat jotakin ehdotelleet, mutta heidän ratkaisunsa ovat olleet niin uskomattoman tyhmiä, että ovat luoneet mm. tuon ongelman biopolttoaineen tuotannon vesitarpeesta. Puhumattakaan tietenkin siitä, että Amatsonin ikimetsät hakataan pelloiksi sokeriruo’on kasvattamiseksi, ja sen jälkeen lisää ikimetsää poltetaan, jotta valmistettu kantavierre tislataan pirtuksi, jota sekoitetaan bensiiniin (ja joka puolestaan syövyttää vanhojen autojen polttoainejärjestelmän).

Välillä toivon, että viherhihhulit pistettäisiin biopolttoaineeksi. Tai tehtäisiin Soylent Greeniä… omnomnom

Voisitko keksiä kuvaavemman otsikon alkuperäiselle viestillesi? Esim. ”Ydinenergian veden- ja metallinkulutus”