Vs:*Nettikö pian vallattuna.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka *Nettikö pian vallattuna. Vs:*Nettikö pian vallattuna.

Julkaisija Vastaukset
Gagis # Posted on 19.7.2009 at 9.29
Profiilikuva käyttäjästä Gagis

Olen varsin pitkälti jarkkoph:n kanssa samalla linjalla ja fysiikan opiskelijana toki sitä mieltä että fyysikot vaan osaavat päättää paremmin ;P

Enivei, sähköautojen tukeminen olisi tosiaan helpoin ensiaskel ilmastonmuutostakin vastaan taistelemisessa koska ne ovat huomattavasti kaiken maailman biopolttoaineita ja hybridiautoja toimivampi ja tehokkaampi ratkaisu. Kun vaikkapa ydinvoiman ja vesivoiman osuus sähköntuotannosta on riittävän suuri niin sähköautoarmadan liikuttamiseen tarvittavan energian tuottaminen olisi hyvin hyvin paljon puhtaampaa kuin biopolttoaineella, nykyisestä tilanteesta puhumattakaan.

On itse asiassa hyvin mahdollista että ihan aukkukäyttöiset sähköautot saattavat olla vetyautojakin järkevämpi valinta. Vaikka vedyn tuottaminen vastaakin melko pitkälti akun lataamista ja varastointi vaikkapa johonkin hydridiin on vähintäänkin yhtä tehokasta kuin ladatun akun roudaaminen, niin sen karkailu kuljetuksessa voi osoittautua yllättäväksi ympäristöongelmaksi. Vapaa vety kun on myös kasvihuonekaasu.

Liikenteen osuus kaikista päästöistä ei toki ole mahdottoman massiivinen mutta se on yksi pala palapelistä jossa toivoa järkevästä ratkaisusta on kunhan teknistä kehitystä tuetaan.