Vs:Nettirasismivihjepalvelu

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Nettirasismivihjepalvelu Vs:Nettirasismivihjepalvelu

Julkaisija Vastaukset
Naseag # Posted on 12.10.2009 at 23.00
Profiilikuva käyttäjästä Naseag

Sananvapaus on vähän kaksiteräinen miekka. On erittäin vaikea vetää viivaa siihen, mistä saa puhua ja mistä ei. Jos esimerkiksi laittomista asioista ei saa puhua, niin Piraattipuolueen foorumilla on siinä tapauksessa syyllistytty toistuvasti ”vääristä” asioista puhumiseen, jopa yllyttämiseen. Piraattiliiton sivut olisivat varmasti jo suljettu, sillä foorumilta löytyy sen verran suoria ”warettakaa letku punaisena”-kommentteja.

No entäs uskonnot ja niiden kritisoiminen? Evankelisluterilaisten uskoa saa arvostella ja kyseenalaistaa, mutta muslimin vakaumusta ei. Toinen esimerkki, saat arvostella ahvenanmaalaisia, ruotsalaisia, saksalaisia, englantilaisia jne., mutta kuten kaavailtujen toimien annetaan ymmärtää, et saa keskustella tummaihoisten maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista.

Eivätkä nuo ole vielä niitä pahimpia. Etsiessäni tietoa TorrentFreedom-nimisestä VPN-operaattorista, törmäsin keskusteluun, jossa puitiin kyseisen firman perustajajäsenen suhdetta eläimiin. En meinannut todeksi uskoa, mutta useammasta lähteestä lueskelin kaverin edesottamuksia zoofilian puolesta. En mene yksityiskohtiin (linkki), mutta samalla hän painotti anonymiteetin ja sananvapauden tärkeyttä. Oli kuulemma tärkeimpiä syitä kyseisen palvelun alullepanemiseen.

Nyt kun sananvapaus on kirjattu puolueohjelmaan, tulisi Piraattipuolueen jäsenten valmistautua seisomaan mielipiteensä takana. Eteen tulee varmasti niitä, jotka ottavat esiin raflaavia esimerkkejä äärirasisteista, eläimiin sekaantujista ja pedofiileistä. Silloin on päätettävä puolustaa sananvapautta kokonaisuutena, koska muuten kyse on vain sen muokkaamisesta omia tarkoituksia palvelevaksi.