Vs:Nuorten tarpeet

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Nuorten tarpeet Vs:Nuorten tarpeet

Julkaisija Vastaukset
sarjuva # Posted on 15.6.2009 at 23.34
Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

Mikko Kunnari kirjoitti:
Quote:Mitä sitten tulee mielenterveysongelmiin, niin niihin en osaa sanoa kyllä mitään. Miten PP:n agendalla ja tietoyhteiskuntaosaamisella voisi vaikuttaa niihin?
Luulisi olevan selvä millainen uhka tekijänoikeusmafia on myös mielenterveydelle: se saa yksittäisen nettilataajan toisinaan tuntemaan olonsa epävarmaksi ja turvattomaksi sekä vääristelee totuuksia niin että propagandaan uskovat saavat harhoja (esim. kopiointi ei aina olekaan kopiointia vaan toisinaan varastamista).

Tulevaisuuden psykohistorioitsijat tulevat tuomitsemaan sadan vuoden päästä nykyiset kopiointioikeuskartellit osana nyky-yhteiskunnan ahdasmielisyyttä: ne estävät kulttuurin kehittymistä ja sen jakamista, sekä estävät muuta kommunikaatiota ja luovat epäluuloa vähän kaikkia kohtaan, sitä verkossa olevaa tuntematonta toista vertaisverkon käyttäjääkin kohtaan (esim. jos ne tarkkailee tämän torrentin latausta, jos ne vaikka heittää ’kiristyssyytteen’ ).

No, en minä pidä tätä mitenkään suurena mielenterveysongelmana, tai kovin merkittävänäkään. Ajattelin silti heittää ajatuksen ilmoille, kun tällaisen yhteyden sain päähäni.