Vs:Nuorten tarpeet

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Nuorten tarpeet Vs:Nuorten tarpeet

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 16.6.2009 at 11.58
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Luulisi olevan selvä millainen uhka tekijänoikeusmafia on myös mielenterveydelle: se saa yksittäisen nettilataajan toisinaan tuntemaan olonsa epävarmaksi ja turvattomaksi”

Niin kiva kuin olisikin, jos tuo nieltäisiin mediassa, en usko että tulee käymään. Siinä on nimittäin se ongelma, että moni piraatti vaikka tuntisikin huolta, jatkaa waretusta yhä. Tietenkin vaikka piratisminsa lopettaisikin, ahdistus voisi jäädä vielä useammaksi kuukaudeksi tai vuodeksi, kunnes pelko oven takana koputtavasta poliisista on ohi.

Luulen kuitenkin, että poliisin pelolla on hankala ajaa dekriminalisaatiota, koska mihin sen rajan sitten vetäisi. Täytyisikö autovarkaan mielenrauhakin taata? (En vertaa tässä piraattia varkaaseen, vaan kriminaalia toiseen kriminaaliin. TTVK kuitenkin vertaisi meitä varkaaseen, joten lienee asiamukaista käyttää varasta esimerkkinä toisesta kriminaalista. Tietenkin voisin korvata autovarkaan jopa raiskaajalla tai lapsipornon levittäjällä. Eli miettikään vastaus edeltävään kysymykseen mielummin nyt, kuin silloin kun vihamielinen taho sen esittää.)

Kannabiksen dekriminalisaatio tuolla sama perusteella kyllä mielestäni kuitenkin olisi perusteltua. Ei siksi, että kaikki rikollinen pitäisi sallia, vaan siksi, että kannabiksen rikollisuutta perusteellaan nimenomaan vainoharhoilla, jotka puolestaan on lähes yksinomaan kriminalisaation aiheuttama ongelma. Piratismin rikollisuutta ei perustella sillä, että piratismi aiheuttaa vainoharhoja piraatin mielessä.

Mistä tullaankin mahdolliseen ongelmaan: jos osoitamme piratismin ja piratismin rangaistavuuden yhdistelmän aiheuttavan vainoharhaisuutta ja mielenterveysongelmia, tulee tekijänoikeusmafia väittämään, että mielenterveysongelmat tulevat jo pelkästä piratismista, ja käyttämään tätä aseena tekijänoikeussuoja-aikojen lyhennystä ja lievennystä vastaan, sekä perustelemaan piratismista jaettavien rangaistusten koventamista. (Tiedän, että tämä olisi heidän suunnalta argumentaatiovirhe, mutta keskiverto suomalainen ja heidän eduskuntaan valitsema keskiverto kansanedustaja ei tunnistaisi argumentaatiovirhettä vaikka heitä lyötäisiin sellaisella päähän.)